Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert TX-RZ840 en TX-RZ740 av-receivers met IMAX Enhanced

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2019, 8:49 CategorieReceivers

Onkyo heeft deze week zijn eerste av-receivers met IMAX Enhanced aangekondigd. De fabrikant komt met de TX-RZ840 en TX-RZ740, beiden 9.2-kanaals av-receivers die voorzien zijn van de nieuwste standaarden en features.

Onkyo TX-RZ840 en TX-RZ740

De TX-RZ840 en TX-RZ740 hebben een vermogen van respectievelijk 215 Watt en 185 Watt (6 ohms, 1kHz, 10% THD, one channel driven) en zijn de eerste receivers van het merk die het IMAX Enhanced certificaat meekrijgen. Dit certificaat, ontwikkeld door DTS en IMAX, moet ervoor zorgen dat IMAX Enhanced-content optimaal bekeken kan worden op compatibele apparatuur. Zo is bijvoorbeeld het geluid voor IMAX Enhanced (DTS-track) net iets anders afgemixt waarbij elk kanaal het volledige frequentiebereik meekrijgt. Receivers met ondersteuning voor de standaard beschikken over een speciale IMAX Enhanced-modus waarmee de audioweergave zoals door de filmmaker bedoeld ten gehore gebracht kan worden. Natuurlijk wordt dit aangepast aan jouw set-up, middels een speciaal hiervoor ontwikkeld algoritme. De receiver haalt de audiotrack door dit algoritme en past vervolgens de equalizer, levels en andere instellingen aan zodat de weergave voldoet aan de eisen die door IMAX en DTS opgesteld zijn.

Daarnaast zijn de receivers voorzien van het THX Certified Select certificaat, wat aangeeft dat de receivers voldoen aan de hoge eisen van THX om cinema-referentie volume op 3.5 meter van het scherm te kunnen leveren. Natuurlijk is er ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X aanwezig, en Dolby Atmos Height Virtualizer waarmee een hoogte-effect zonder Atmos-speakers gecreëerd kan worden zal middels een firmware-update toegevoegd worden. Via HDMI worden de nieuwste videoformaten als HDR (Dolby Vision en HDR10+), HDMI eARC en 4K Ultra HD ondersteund.

Beide receivers beschikken over Onkyo’s Dynamic Audio Amplification (DAA) waarmee de stroomtoevoer geoptimaliseerd wordt en dankzij het AccuEQ Advance kalibratiesysteem kun je de receiver eenvoudig kalibreren. De modellen bieden toegang tot Spotify, tidal, Deezer, Amazon Music, Apple’s AirPlay 2 en DTS Play-Fi. De AKM DAC kan audiomateriaal tot maximaal 32-bit/384kHz weergeven en dankzij de ingebouwde phono-stage kan een platenspeler aangesloten worden.

De Onkyo TX-RZ840 en TX-RZ740 worden in een zwarte en zilveren variant op de markt gebracht, voor prijzen van respectievelijk 949 Britse ponden en 1.199 Britse ponden. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekend. • Delen:

Reacties

 1. Djamel
  03 mei, 2019 om 8:57

  Hallo,
  “Via HDMI worden de nieuwste videoformaten als HDR (Dolby Vision in HDR10 +), HDMI eARC in 4K Ultra HD ondersteund.”

  je geeft aan dat het een ondersteuning voor de HDR10 + heeft terwijl het in de documentaire is, het is niet het geval.
  https://www.ch.onkyo.com/downloads/3/4/8/4/0/ONKYO_TX-RZ840_datasheet_EN.pdf
  Kunt u alstublieft een link geven om deze informatie te controleren.
  Bedankt voor je terugkeer.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.