Huawei werkt mogelijk aan een 8k-tv met 5g en AI aan boord

01 mei 2019 1 Minuut 1 Reacties
Huawei-Nexus

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Huawei mogelijk aan een 8k-televisie die beschikt over een 5g-verbinding. Ook moet deze tv worden voorzien van kunstmatige intelligentie.

Huawei-tv met 8k, 5g en AI – gerucht

De Japanse krant Nikkei schrijft dat de Chinese fabrikant Huawei voornemens is een 8k-televisie uit te brengen, die beschikt over een 5g-modem en kunstmatige intelligentie. Door die 5g-verbinding zouden gebruikers geen aparte settopbox meer nodig hebben voor het ontvangen van content. Bovendien zou de tv kunnen dienen als een router voor andere internetapparaten in huis. Bovendien zou de 5g-verbinding er ook voor kunnen zorgen dat het thuisnetwerk niet overbelast wordt tijdens het streamen van content.

Verder schrijft Nikkei dat Huawei van plan is om de tv als centrale hub te gebruiken voor andere apparaten binnen het ecosysteem, zoals Samsung momenteel ook doet met zijn televisies. Er zijn nog wel wat obstakels waar Huawei rekening mee moet houden. Zo is het toevoegen van een 5g-modem misschien wat voorbarig op dit moment. Bovendien is het zo dat er vaak relatief weinig op tv’s wordt verdiend en is er ook nog niet voldoende 8k-content. Met zo’n tv ben je voorlopig in elk geval wel voorbereid op de toekomst van televisie.

Reacties (1)