Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Huawei werkt mogelijk aan een 8k-tv met 5g en AI aan boord

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2019, 15:11 CategorieLcd en led tv's

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Huawei mogelijk aan een 8k-televisie die beschikt over een 5g-verbinding. Ook moet deze tv worden voorzien van kunstmatige intelligentie.

Huawei-tv met 8k, 5g en AI – gerucht

De Japanse krant Nikkei schrijft dat de Chinese fabrikant Huawei voornemens is een 8k-televisie uit te brengen, die beschikt over een 5g-modem en kunstmatige intelligentie. Door die 5g-verbinding zouden gebruikers geen aparte settopbox meer nodig hebben voor het ontvangen van content. Bovendien zou de tv kunnen dienen als een router voor andere internetapparaten in huis. Bovendien zou de 5g-verbinding er ook voor kunnen zorgen dat het thuisnetwerk niet overbelast wordt tijdens het streamen van content.

Verder schrijft Nikkei dat Huawei van plan is om de tv als centrale hub te gebruiken voor andere apparaten binnen het ecosysteem, zoals Samsung momenteel ook doet met zijn televisies. Er zijn nog wel wat obstakels waar Huawei rekening mee moet houden. Zo is het toevoegen van een 5g-modem misschien wat voorbarig op dit moment. Bovendien is het zo dat er vaak relatief weinig op tv’s wordt verdiend en is er ook nog niet voldoende 8k-content. Met zo’n tv ben je voorlopig in elk geval wel voorbereid op de toekomst van televisie.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    01 mei, 2019 om 20:44

    En extra achterdeur om je hele dag in de gaten te houden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.