Film1 stopt met uitzenden en on-demand per 1 augustus

01 mei 2019 1 Minuut 6 Reacties
Film1

Film1 gaat stoppen met alle Nederlandse activiteiten per 1 augustus. De vier televisiezenders en de on-demand dienst gaan op zwart. De hevige concurrentiestrijd omtrent filmrechten lijkt de grote boosdoener.

Film1 stopt per 1 augustus 2019 met alle activiteiten. Op die datum zullen de tv-zenders Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Family en Film1 Action stoppen met uitzenden. Ook het on-demand aanbod vervalt per 1 augustus.

Via digitale televisie van providers als KPN en Ziggo biedt Film1 vier betaaltelevisiezenders aan, namelijk het hoofdkanaal Film1 Premiere, Film1 Action, Film1 Family en Film1 Drama. De on-demand dienst is beschikbaar via de website, via de app voor iOS en Android, via settopboxen en via de PlayStation 3 en PlayStation 4.

Lisa Broock, vice-president Corporate Communications bij Sony Pictures heeft bevestigd dat het bedrijf gaat stoppen met de Nederlandse activiteiten. Volgens geruchten is de strijd om de filmrechten de grote boosdoener. Na de overname van 20th Century Fox en de aankomende Disney+-streamingdienst trok Disney alle filmrechten in. Ook Netflix, Amazon Prime en Videoland vechten elkaar de tent uit om filmrechten in handen te krijgen. Film1 lijkt hiermee aan het kortste eind getrokken te hebben.

Filmnet, Canal+ en Film1

Film1 is sinds 2015 onderdeel van Sony Pictures Television en is eigenlijk de oudste betaalzender van ons land. Het ging in februari 2006 van start als opvolger van Canal+, dat zelf in 1997 verderging als opvolger van Filmnet. Vorig jaar nog lanceerde Film1 een nieuw ‘los’ abonnement en een app voor Android en iOS. Veel nationale en internationale filmproducties verschenen in Nederland eerst op Film1 voor de tv-premiere. Daar gaat per 1 augustus 2019 helaas een einde aan komen wanneer alle activiteiten zullen worden gestopt.

Reacties (6)