Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Film1 stopt met uitzenden en on-demand per 1 augustus

Geschreven door
Geplaatst op1 mei 2019, 16:28 CategorieStreamingdiensten

Film1 stopt per 1 augustus 2019 met alle activiteiten. Op die datum zullen de tv-zenders Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Family en Film1 Action stoppen met uitzenden. Ook het on-demand aanbod vervalt per 1 augustus.

Via digitale televisie van providers als KPN en Ziggo biedt Film1 vier betaaltelevisiezenders aan, namelijk het hoofdkanaal Film1 Premiere, Film1 Action, Film1 Family en Film1 Drama. De on-demand dienst is beschikbaar via de website, via de app voor iOS en Android, via settopboxen en via de PlayStation 3 en PlayStation 4.

Lisa Broock, vice-president Corporate Communications bij Sony Pictures heeft bevestigd dat het bedrijf gaat stoppen met de Nederlandse activiteiten. Volgens geruchten is de strijd om de filmrechten de grote boosdoener. Na de overname van 20th Century Fox en de aankomende Disney+-streamingdienst trok Disney alle filmrechten in. Ook Netflix, Amazon Prime en Videoland vechten elkaar de tent uit om filmrechten in handen te krijgen. Film1 lijkt hiermee aan het kortste eind getrokken te hebben.

Filmnet, Canal+ en Film1

Film1 is sinds 2015 onderdeel van Sony Pictures Television en is eigenlijk de oudste betaalzender van ons land. Het ging in februari 2006 van start als opvolger van Canal+, dat zelf in 1997 verderging als opvolger van Filmnet. Vorig jaar nog lanceerde Film1 een nieuw ‘los’ abonnement en een app voor Android en iOS. Veel nationale en internationale filmproducties verschenen in Nederland eerst op Film1 voor de tv-premiere. Daar gaat per 1 augustus 2019 helaas een einde aan komen wanneer alle activiteiten zullen worden gestopt.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  01 mei, 2019 om 20:43

  Jammer dat dat stop kwaliteit films met 5.1 geluid. Weer iets naar de kloten. ZIGGO moet wel met een alternatief komen anders kunnen alle providers. Heel veel klanten gaan verliezen om dat iedereen weer gaat downloaden [piraten] het neemt weer toe downloaden. Op deze manier ze vragen er zelf om.

  • Maarten
   02 mei, 2019 om 22:07

   Heb je het bericht wel gelezen?

   Ik had de zender in 2006 al omdat het een gratis actie was. Er was toen al weinig op en nieuwe films werden wekelijks een paar keer herhaald. Kan me niet voorstellen dat iemand hier nog op zit te wachten.
   Tegenwoordig betaal je voor wat je wil zien en daarna zeg je het weer op. Dat kan alleen anders als de diensten samen gaan werken.

 2. Wilfred
  05 mei, 2019 om 8:53

  Als Ziggo stopt met doorgeven Film1, wat krijgen de bestaande abonnees van Film1 er voor terug?

  • Ryan
   29 mei, 2019 om 12:13

   Ziggo stopt niet met doorgeven, Film1 zelf stopt er mee.. dus Ziggo kan het niet meer doorgeven net als elke andere provider.

   Betaal je er nu voor? Dan zal straks die bundel geannuleerd worden en ga je per maand minder betalen.

   Zat het gratis in je pakket? Kan je er donder op zeggen dat je financieel er niets van merkt, je kreeg het immers gratis

 3. Harm
  13 juni, 2019 om 21:45

  Jammer dat het straks over is en heel jammer dat 20th Century Fox aankomende Disney+-streamingdienst alle filmrechten intrekt. En zo word alles stuk gemaakt.

 4. Tiny
  21 december, 2019 om 14:10

  Ik betaal 9.95 per maand als extra pakket bij Ziggo dus Film1 is er gewoon nog steeds.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.