Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

DTS Play-Fi-producten krijgen ondersteuning voor Airplay 2

Geschreven door
Geplaatst op21 mei 2019, 13:58 CategorieLuidsprekers

DTS heeft bekendgemaakt dat verschillende DTS Play-Fi-producten worden voorzien van ondersteuning voor Apple Airplay 2. Wanneer het zover is dan kun je bijvoorbeeld nummers draadloos naar bijvoorbeeld receivers sturen via je thuisnetwerk.

Airplay 2 voor DTS Play-Fi-producten

De eerste DTS Play-Fi-producten die mogen rekenen op ondersteuning voor Airplay 2 zijn de McIntosh RS200 en Arcam rPlay. Welke producten nog meer de update mogen verwachten, zal later dit jaar bekendgemaakt worden. Met Airplay 2 krijgen gebruikers toegang tot multiroom muziek en audiostreaming vanaf iOS-apparaten. Gebruikers kunnen onder meer de muziek bedienen via Siri, de stemassistent van Apple. Ook is er nog altijd de keuze voor Amazon Alexa, waardoor er tegenwoordig dus iets te kiezen is.

DTS Play-Fi is een standaard waarmee je draadloos audio kunt streamen vanaf al je mobiele en vaste apparaten naar alle audiosystemen en luidsprekers die de standaard ondersteunen. Zo kun je vanaf je computer, vanaf je tablet en vanaf je smartphone je eigen muziek of muziek van diverse streamingdiensten naar luidsprekers, receivers en andere compatibele audioproducten streamen. Play-Fi ondersteunt mp3, m4a en .aac, flac en wav. In alle gevallen wordt een kwaliteit tot 24-bit/192kHz ondersteund. Op dit moment ondersteunen diverse producten van onder meer Acer, Arcam, Rotel, HP, Onkyo, Pioneer, Polk, Integra, Paradigm en Klipsch de standaard.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.