Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Android TV Q-update komt er voorlopig niet aan

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2019, 9:37 CategorieSoftware

Google werkt nu aan Android Q voor smartphones, maar dat betekent niet dat we de Android TV Q-update snel hoeven te verwachten. De updatecycli lopen namelijk niet gelijk. Momenteel hebben nog niet alle Android TV-apparaten bijvoorbeeld de Oreo-update ontvangen, laat staan Pie.

Android TV Q-update komt voorlopig niet

Google mag dan misschien wel hard werken aan de Android Q-update voor smartphones en tablets, dat betekent niet dat dezelfde update ook snel naar Android TV-modellen gaat komen. Tegenover de redactie van Variety laat het hoofd van de Android TV-afdeling, Shalini Govil-Pai, weten dat beide besturingssystemen niet dezelfde updatecycli hebben. We hoeven de Android TV Q-update voorlopig dus niet te verwachten. Oreo staat nog niet eens op alle Android-televisies, om over de Pie-update nog maar te zwijgen.

Op dit moment draait tachtig procent van de Android TV-apparaten op Android Nougat en het is de bedoeling dat zestig procent voor het einde van het jaar op Android Oreo zal draaien. Oreo bracht een groot redesign met zich mee, iets waar Google achter de schermen aan blijft werken. Zo wisten we al dat het bedrijf werkt aan een nieuw design voor Google Play, de downloadwinkel van het platform. Daar zijn nu de eerste screenshots van vrijgegeven. Je kunt hieronder zien hoe Google Play er in de toekomst uit zal komen te zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.