Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

ADV: Samsung QLED TV: combinatie van beeldkwaliteit en lifestyle

Geschreven door
Geplaatst op24 mei 2019, 8:54 CategorieGesponsord

Een Samsung QLED TV is een unieke combinatie van beeldkwaliteit en lifestyle. Een TV die zich perfect in je interieur integreert, zelfs als hij uit staat. Een TV met adembenemende beeldkwaliteit, intens contrast, rijke kleuren en een krachtige HDR beleving. Een TV die op alle vlakken de grenzen verlegt.

Quantum Dot kleur

Samsung QLED TV’s gebruiken Quantum Dot technologie om je het rijkste kleurpalet aan te bieden. De nanoscopisch kleine kristallen zetten licht op efficiënte wijze om in de puurste kleuren. Van diep bloedrood, tot intens smaragdgroen en tintelend kobaltblauw. Een QLED TV produceert meer dan een miljard verschillende tinten en heeft een gecertificeerd 100% kleurvolume. Van de donkerste scènes in Game Of Thrones tot de helderste beelden tijdens je favoriete sportwedstrijd, elke kleurnuance blijft zichtbaar.

Contrast met impact

Samsung QLED TV’s gebruiken Direct Full Array technologie, de achtergrondverlichting is onderverdeeld in verschillende segmenten. De Quantum Processor 4K stuurt al die segmenten aan. In donkere delen van het beeld dimt hij de achtergrondverlichting terwijl ze in heldere delen van het beeld net extra aangestuurd wordt. Dankzij de combinatie tussen het 100% kleurvolume en de Direct Full Array technologie, geniet je zowel van diepe zwartwaarden als van intens contrast. De processor vermijdt op slimme wijze dat je halo’s ziet rond heldere voorwerpen of dat segmentgrenzen zichtbaar worden.

De Direct Full Array techniek is in verschillende gradaties beschikbaar op alle QLED TV’s, vanaf de Q70R.

Quantum HDR

De diepe zwartwaarden, de zeer hoge helderheid, het sterke contrast en het grote kleurpalet zijn ideale eigenschappen voor intense HDR-beelden. De Samsung QLED TV’s ondersteunen HDR10, HLG en HDR10+ en tonen zowel de meest subtiele zwartnuances als de meest intense lichtaccenten.

Iedereen zit op de beste plaats!

Heb je vrienden uitgenodigd voor een sportwedstrijd? Of kijk je met heel de familie naar een spannende film? Dankzij Ultra Viewing Angle heeft iedereen, ongeacht zijn zitplaats, hetzelfde scherpe beeld, met krachtige contrasten en rijke kleuren. Je hoeft dus niet perfect recht voor het scherm te zitten om volop van je QLED TV te genieten.

Omgevingslicht kan de kijkervaring flink verstoren als je last hebt van reflecties in het scherm. Daarom heeft Samsung zijn QLED TV’s uitgerust met het Ultra Black Elite filter. Dat verhindert reflecties van het omgevingslicht zodat je zelfs op klaarlichte dag van het beste contrast geniet.

Ultra Viewing Angle en Ultra Black elite zijn beschikbaar op alle QLED TV’s vanaf de Q80R.

Een ideale TV voor gaming

Spelconsole aangesloten en klaar om een avondje te gamen? Dankzij de Auto Game Mode schakelt de televisie automatisch naar de Game beeldmode die een input-lag heeft van slechts 15,4 ms. Supersnelle reacties gegarandeerd. Dankzij Freesync is je game-ervaring bovendien perfect vloeiend. De Dynamic Black Equalizer maakt de donkerste details wat helderder zodat je niet verrast wordt door tegenspelers.

Om nog meer te weten over de Samsung QLED, klik hier!

Slim gebruiksgemak

Een Samsung QLED TV is een voorbeeld van gebruiksgemak. De overzichtelijke Smart Hub brengt al je entertainment samen op één plaats. Zo schakel je moeiteloos over van Netflix naar YouTube of een externe bron zoals een gameconsole of Ultra HD Blu-ray-speler. Dankzij de preview functie zie je de voor jou aanbevolen reeksen zodra je het Netflix icoon selecteert, en dankzij de supersnelle processor start Netflix binnen één seconde op. De 2019 QLED modellen beschikken ook over Airplay 2 en de Apple iTunes app.

De One Remote Control kent geen klassieke vormgeving met vele toetsen, maar is een compacte en elegante afstandsbediening die de essentiële functies aanbiedt. Samen met de Smart Hub zorgt hij voor uniek gebruiksgemak. Bovendien herkent de Smart Hub aangesloten toestellen die je vervolgens allemaal kunt bedienen met de One Remote Control. Zo blijft de salontafel netjes opgeruimd en hoef je nooit meer te zoeken naar de juiste afstandsbediening.

Perfect opgehangen

Wandmontage wordt steeds populairder en dat is terecht. Niet alleen geeft het je woonkamer een modern accent, het creëert ook meer vrijheid om de woonkamer in te richten. Met de No Gap Wall-Mount hang je je QLED TV perfect strak tegen de muur. Maar hoe verstop je alle bekabeling?

De One Invisible Connection is een unieke Samsung oplossing voor dat probleem. Alle externe apparaten sluit je aan op de bijgeleverde One Connect Box. Die kan samen met al je randapparaten ergens in de kast, zodat de woonkamer perfect opgeruimd oogt. Van de One Connect Box naar de televisie loopt er slechts één, bijna onzichtbare kabel, de One Invisible Cable. Die is maar enkele millimeters dun en zorgt bovendien ook voor stroom voor de televisie. De bijgeleverde kabel is vijf meter lang, ruim voldoende voor de meeste opstellingen. Optioneel kan je zelfs een vijftien meter lange kabel aankopen. Laat je inspiratie dus de vrije loop, en richt je woonkamer precies in zoals je het wilt.

One Invisible Connection is beschikbaar op alle QLED TV’s vanaf de Q85R. No Gap Wall-Mount is optioneel vanaf de Q85R.

Verdwijnt in je woonkamer

Een groot scherm levert een fantastische kijkervaring, maar we vinden het maar lelijk als het uit staat. Dat grote zwarte vlak in de woonkamer zien we liever niet. En dat kan, dankzij Ambient Mode!

Met Ambient Mode tovert Samsung je televisie om tot een onderdeel van je interieur. Vijf verschillende categorieën (Deco, Info, Photo, Artworks en Wall Theme), elk met talrijke opties, bieden voor ieder wat wils. Kies voor Artworks en maak van je TV een prachtig kunstwerk. Met Deco wordt het scherm een interactieve decoratie van de woonkamer. En dankzij Wall Theme neemt de TV de kleur over van de muur waardoor je de TV volledig laat opgaan in je interieur.

De nieuwe browser maakt het nog eenvoudiger om je favoriete mode te kiezen en de instellingen zoals kleur en helderheid aan te passen op basis van je interieur en smaak.

Energievriendelijk en veilig

Ambient Mode is energiezuinig. Het gebruikt de lichtsensor om het beeld aan te passen aan het omgevingslicht, en schakelt zichzelf uit als het donker is in de kamer na een zelf in te stellen tijd. Bovendien kan een QLED scherm niet inbranden, dus gebruik Ambient Mode zo vaak en zo veel je wenst.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van Samsung.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    25 mei, 2019 om 15:13

    100 percent kleurvolume ? dat zou ik graag eens in een review bevestigd zien.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.