YouTube wil ook interactieve videocontent gaan maken

10 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
netflix-bandersnatch

YouTube is ook van plan interactieve videocontent te gaan maken, zoals Netflix bijvoorbeeld heeft gedaan met de film Bandersnatch. Binnenkort wordt het project officieel onthuld door de videostreamingdienst. Heel veel details zijn er nu helaas nog niet.

Interactive videocontent van YouTube

YouTube werkt nu achter de schermen aan interactieve videocontent zoals Bandersnatch van Netflix. De productie wordt gemaakt door een nieuwe afdeling binnen de videostreamingdienst, aldus een vertegenwoordiger tegenover The Verge, en wordt echt gedreven door interactiviteit. Het bedrijf zal verder ook enkele productfuncties van Originals met en zonder script gaan integreren. Het eerste project zal binnenkort worden aangekondigd, maar op moment van schrijven is helaas nog niet duidelijk wanneer dit gebeurt.

YouTube heeft in het verleden als eens geĆ«xperimenteerd met interactieve advertenties. Deze volgende stap moet laten zien dat het bedrijf ook in staat is een interessant narratief met een interactief karakter op poten te zetten. Dit nieuws volgt een ander nieuwsbericht over originele content op de streamingdienst op, waarbij duidelijk werd dat er minder zal worden geĆÆnvesteerd in exclusieve content, wegens budgettaire redenen. Het is ook nog niet duidelijk hoeveel interactieve films of series er op de dienst zullen verschijnen.

Reacties (0)