Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Videostreamingdienst Disney+ kost 6,99 dollar per maand

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2019, 9:50 CategorieStreamingdiensten

The Walt Disney Company heeft meer informatie vrijgegeven over de aankomende videostreamingdienst Disney+. De dienst moet in de Verenigde Staten 6,99 dollar per maand kosten (of 69,99 dollar per jaar) en zal vanaf 12 november daar beschikbaar zijn.

Disney+: dit is wat we tot nu toe weten

Donderdagavond Nederlandse tijd heeft The Walt Disney Company meer bekendgemaakt over de aankomende videostreamingdienst Disney+. Zo moet de dienst per maand 6,99 dollar gaan kosten. Ook kun je voor een jaarabonnement van 69,99 dollar gaan. Mogelijk zullen de dollarprijzen worden omgezet in europrijzen, dus dan weet je wat je ongeveer kunt verwachten wanneer de dienst in Nederland lanceert. In de Verenigde Staten zal de videostreamingdienst in elk geval op 12 november aanstaande worden gelanceerd.

De streamingdienst zal onder meer content aanbieden uit de oude Disney-kluis (films die zo nu en dan opnieuw uitgebracht worden in gelimiteerde opgave) en Marvel- en Star Wars-franchises. Al deze content zal online bekeken kunnen worden, maar abonnees zullen ook meteen in staat zijn de content te downloaden voor offline kijken. Dit kan zolang het abonnement actief is. Netflix doet dit sinds kort ook, maar helaas kun je niet alle content downloaden. Verder is er ondersteuning voor 4k- en hdr-video.

Content

Wat kunnen we precies verwachten voor content? Zoals eerder bekendgemaakt is, kunnen we onder meer Captain Marvel verwachten als exclusieve content. Dit betekent dus dat de deal met Netflix en alle Marvel-films binnenkort ten einde komt. Ook kunnen we op alle Cars-films rekenen. Tijdens de presentatie is ook de miniserie over Falcon & Winter Soldier getoond: dit is een spin-off van de Marvel-films, met de personages Falcon en de Winter Soldier in de hoofdrol. De originele acteurs uit de films vertolken wederom hun rollen.

Fronzen 2 zal ook meteen op Disney+ komen te staan wanneer de bioscooprelease wordt afgerond. Daarnaast heeft Jeff Goldblum een nieuwe show voor National Geographic gemaakt, die ook naar de dienst komt. Verder mogen we rekenen op alle Signature-films van het huis van de muis. Kevin Feige, de baas bij Marvel Studio’s, heeft later laten weten dat we ook WandaVision te zien zullen krijgen, een serie over de Scarlet Witch en Vision, evenals een serie over Loki. Ook hier geldt dat de originele acteurs terugkomen voor hun rollen.

Verder zal Marvel Studio het MCU (Marvel Cinematic Universe) op nieuwe manieren gaan verkennen door animatieseries aan te bieden met afwijkende verhaallijnen. Het worden verschillende ‘wat als…’-verhaallijnen, waarin bijvoorbeeld Peggy Carter het supersoldatenserum toegediend krijgt, in plaats van Steve Rogers (ook wel bekend als Captain America). Lucasfilm-directeur Kathleen Kennedy laat weten dat de Star Wars-serie The Mandalorian direct te zien zal zijn na lancering. Ook komt er een nieuw seizoen voor The Clone Wars.

Daarnaast wil Disney nog wat films maken. Zo komt er een kerstfilm genaamd Noelle, met in de hoofdrol Anna Kendrick. Ook verschijnt er een live-action versie van Lady en de Vagebond, met onder meer Tessa Thompson, Justin Theroux, Sam Elliott en Janelle Monae. National Geographic zal verder nog Magic of the Animal Kingdom gaan uitbrengen. In die serie kunnen we zien welk werk Disney verricht om dieren te beschermen over heel de wereld. Zo krijgen we een kijkje in de keuken van Animal Kingdom enEpcot Seabase Aquarium.

Disney Channel zal ook exclusieve content gaan produceren. We mogen onder meer een nieuwe Phineas en Ferb-film verwachten, evenals High School Musical: The Musical: The Series (naast alle honderd andere films en vijfduizend serie-afleveringen die al zijn uitgezonden). In het kort kunnen we dus een hoop verwachten in het eerste jaar: alles van Pixar, van alles over Star Wars en heel wat nieuwe MCU-producties. Later zal het aanbod bestaan uit vijftig originele series, meer dan tienduizend serie-aflevering, meer dan vijfhonderd films en veel meer.

Waar te kijken

Het is de bedoeling dat Disney+ straks op zo’n beetje elk apparaat ontvangen kan worden dat videobeelden aankan (met of zonder scherm). Het bedrijf heeft onder meer Roku en PlayStation 4 als partners genoemd tijdens de presentatie, maar we verwachten dat de app straks op elke high-end spelcomputer, elke televisie en allerlei settopboxen en mediaspelers te downloaden zal zijn. Waarschijnlijk valt de Chromecast van Google daar ook onder. Tegen het jaar 2021 aan, moet de dienst in elk geval op alle grote markten beschikbaar zijn.

  • Delen:

Reacties

  1. Levi
    16 april, 2019 om 1:11

    Tja, dat is toch best een flinke partij aan films die ik én mijn kinderen graag kijken… Het aanbod van Netflix betreft films vind ik ook niet heel verrassend meer. Ik vrees dat er een abonnement bij gaat komen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.