Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Telenet introduceert TV-box met ondersteuning voor stembediening, HDR en 4K

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2019, 10:26 CategorieDigitale tv

Telenet brengt een nieuwe settopbox op de markt. De Belgische provider komt met een nieuwe TV-box die ondersteuning voor de meest recente standaarden biedt, waaronder 4K en HDR. Daarnaast biedt de box ondersteuning voor spraakbediening en krijg je toegang tot YouTube en Netflix.

De nieuwe TV-box van Telenet speelt volgens de provider in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van audio en video. Eén van de nieuwe mogelijkheden is de bediening middels spraak. De afstandsbediening beschikt over een microfoon, waarin je spraakcommando’s kunt inspreken an op de spraaktoets gedrukt te hebben. Als voorbeeld geeft Telenet de commando’s ‘Vier’ en ‘Brad Pitt’, waarna de gevraagde zender getoond wordt of zoekresultaten getoond worden.

Verder werkt de afstandsbediening nu middels radiofrequenties in plaats van infrarood, waardoor de TV-box netjes weggewerkt kan worden in een kast.  De decoder biedt ondersteuning voor content in HDR en 4K, en geeft toegang tot apps als YouTube en Netflix. Opgenomen programma’s worden met de nieuwe box niet meer lokaal, op een harde schijf, opgeslagen maar worden uit de cloud gehaald.

Samen met de nieuwe decoder wordt een nieuwe website en een nieuwe app gelanceerd. Met de app kunnen abonnees binnen Europa live televisie of opnamen bekijken. Telenet benadrukt dat de huidige decoder, Yelo Play-app en website blijven werken en dat het bedrijf deze voorzieningen ook zal ondersteunen.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  26 april, 2019 om 20:30

  ZIGGO zal er mee komen dus dan ruil ik mijn horizon box om voor de nieuwe van ZIGGO.

 2. Michael
  27 april, 2019 om 0:18

  En gratis voor nieuwe klanten , bestaande klanten mogen er voor betalen

  • Sjoerd
   24 mei, 2019 om 18:43

   Onzin, besteld binnen mijn abonnement zonder extra kosten

   • Jurgen
    30 mei, 2019 om 13:00

    Telenet rekent bij een ruil met je oude decoder 35€ kosten aan. Ook als je de TV Box huurt.

 3. Frans
  27 april, 2019 om 15:02

  hallo,
  kun je met dat toestel dan ook 4K tv uitzendingen ontvangen en zo ja, welke ?
  mvg,
  frans callebaut

  • Jonas
   30 mei, 2019 om 9:58

   Zou hij toevallig ook atmos ondersteunen in Netflix of films die je opvraagt?

   Mvg,

 4. monique
  13 november, 2019 om 15:07

  waarom net flix die geven ook niks waarom niet amazon prime video is veel beter

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.