Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TCL brengt binnenkort zijn eerste tv’s naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2019, 11:06 CategorieLcd en led tv's

Begin 2018 werd het al aangekondigd, maar vandaag is het dan ook echt bevestigd. TCL zal binnenkort zijn eerste televisies op de Nederlandse markt brengen. Welke modellen de Chinese fabrikant precies in Nederland uitbrengt is nog niet bekend.

Tijdens de IFA Global Press Conference maakte Frédéric Langin, sales en marketing director van TCL Europe, vandaag bekend dat het merk nog voor de zomer zijn intrede zal doen op de Nederlandse markt. Eerder bracht de fabrikant zijn televisies al uit in België, waarvan we afgelopen jaar de DC760-serie al aan een uitgebreide review onderwierpen.

Welke televisies TCL exact naar Nederland brengt is nog onduidelijk, maar kijkend naar het assortiment van het Chinese bedrijf is de kans groot dat hier aardig wat interessante modellen tussenzitten. Het bedrijf focust zich momenteel met name op betaalbare televisies die gebruikmaken van de lcd-techniek en beschikken over local dimming backlights en quantum dot-filters (QLED). Het absolute topmodel komt zelfs met de 8K-resolutie. Daarnaast voorziet het bedrijf zijn topmodellen van de nieuwste technieken en standaarden, waaronder Dolby Vision, HDR10+, Dolby Atmos en Android TV.

Het doel van TCL is om de naamsbekendheid te vergroten en in 2020 de op twee na grootste tv-fabrikant van Europa te worden. Wereldwijd heeft het bedrijf al een marktaandeel van 10,9 procent en is daarmee de op twee na grootste tv-fabrikant. TCL moet alleen Samsung en LG nog voor zich dulden. In Europa loopt het bedrijf verder achter.

 • Delen:

Reacties

 1. sir oled
  26 april, 2019 om 13:21

  Als ze de Europese markt bestormen met hun Tcl 6 series net zoals in de Verenigde staten dan is dit vooral slecht nieuws voor Panasonic. Deze hebben al de Amerikaanse markt opgegeven vanwege de concurrentie met Vizio, Tcl en Hisense. Dit zou weleens de fatale klap kunnen worden op beeldscherm gebied. Enkel terug plooien op de Japanse markt zal geen optie zijn, denk ik. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  • Peter V
   26 april, 2019 om 15:04

   Denk ook dat Sony dit gaat voelen wanneer deze drie merken deze kant op komen. Dan blijft er helaas geen Japanse tv maker meer over. Samsung en LG kunnen deze merken nog weerstand bieden. Maar als ik de buitenlandse reviews lees is het vooral Vizio die met z’n quantum dot de top van LCD spectrum erg betaalbaar maakt.

 2. Frans
  26 april, 2019 om 20:26

  Kan wel betaalbaar zijn maar de kwaliteit is ver te zoeken deze zooi uit China.
  LG Panasonic Sony zijn honderd keer beter dan goedkope troep uit China kopen die troep nooit meer een update. Je bent gewoon dom als je dit koopt.

  • sir oled
   26 april, 2019 om 22:02

   Wel Frans ik ga je in deze tegen spreken , Tcl en Vizio zijn ver van goedkope troep ze zijn het product van grote merken die de de markt claimen met hun veel te dure producten. Het bekende riedeltje dat alle Chinese merken troep maken is al lang voorbij. Ze hebben heel goed naar de Japanse markt gekeken en net als hen in de jaren zeventig met hun ‘goedkope brol’ auto’s leentje buur gespeeld bij de grote merken , gekopieerd , op sommige vlakken hun eigen visie eraan gegeven en vooral veel betaalbaarder gemaakt. Vizio en Tcl hebben de markt van de middenklasse tv’s tot 1000 dollar volledig in handen in Noord-amerika en Canada. Lg , samsung en sony zijn in deze prijsklasse gedegradeerd tot meelopers.
   Als je de forum’s leest bieden deze tv’s veel meer kwaliteit , specs en een uitstekende betrouwbaarheid voor de prijs … dus dingen veranderen snel … hardleers Frans check dan deze links even en bezit je geen oppo 205 is dat dan ook geen Chinese troep ?
   https://www.youtube.com/watch?v=TpdVM1jDhT0&t=517s
   https://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/2973318-tcl-65-6-series-4k-hdr-tv-first-look-review.html

   Vooral serieus en consequent blijven !
   Mvg ,

 3. peter
  29 april, 2019 om 0:17

  Op den duur zal ook dit Chinees spul alleen maar duurder worden, ook daar gaan de lonen omhoog, en zal de kinderarbeid stoppen en de mensenrechten ook mee gaan spelen. De vraag is gaat deze Chinese goedkope productie van allerlei producten ook de hele westerse economie naar de knoppen helpen? Trump is niet voor niets bezorgd dat de chinezen de grote economische wereldmacht in wording is, laten we het gebeuren of gaan we er wat aan doen, de zijderoute is een flinke investering, maar dat doen ze niet voor niets beste mensen.

 4. SDWillems
  27 juni, 2019 om 22:30

  Blijkbaar heeft het allemaal wat langer worden en eerlijk gezegd weet ik niet of ik nog langer ga wachten op een aankoop..
  Ze zouden hier al 2 maanden moeten zijn maar nog geen enkel nieuws of winkel die er iets over zegt!
  Eerlijk gezegd ben ik nu opzoek naar andere merken die WEL verkrijgbaar zijn.. Dan maar iets meer betalen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.