TCL brengt binnenkort zijn eerste tv’s naar Nederland

26 april 2019 1 Minuut 6 Reacties
TCL_55DC760-JBL-opener

Begin 2018 werd het al aangekondigd, maar vandaag is het dan ook echt bevestigd. TCL zal binnenkort zijn eerste televisies op de Nederlandse markt brengen.

Welke modellen de Chinese fabrikant precies in Nederland uitbrengt is nog niet bekend.

Tijdens de IFA Global Press Conference maakte Frédéric Langin, sales en marketing director van TCL Europe, vandaag bekend dat het merk nog voor de zomer zijn intrede zal doen op de Nederlandse markt. Eerder bracht de fabrikant zijn televisies al uit in België, waarvan we afgelopen jaar de DC760-serie al aan een uitgebreide review onderwierpen.

Welke televisies TCL exact naar Nederland brengt is nog onduidelijk, maar kijkend naar het assortiment van het Chinese bedrijf is de kans groot dat hier aardig wat interessante modellen tussenzitten. Het bedrijf focust zich momenteel met name op betaalbare televisies die gebruikmaken van de lcd-techniek en beschikken over local dimming backlights en quantum dot-filters (QLED). Het absolute topmodel komt zelfs met de 8K-resolutie. Daarnaast voorziet het bedrijf zijn topmodellen van de nieuwste technieken en standaarden, waaronder Dolby Vision, HDR10+, Dolby Atmos en Android TV.

Het doel van TCL is om de naamsbekendheid te vergroten en in 2020 de op twee na grootste tv-fabrikant van Europa te worden. Wereldwijd heeft het bedrijf al een marktaandeel van 10,9 procent en is daarmee de op twee na grootste tv-fabrikant. TCL moet alleen Samsung en LG nog voor zich dulden. In Europa loopt het bedrijf verder achter.

Reacties (6)