Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony past automatisch beledigende PSN-namen aan

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2019, 9:36 CategorieGaming

Sony zal voortaan automatisch namen op PSN aanpassen wanneer deze andere mensen kunnen beledigen. Je account wordt dus niet verwijderd. Het is sinds vorige week mogelijk je naam op het PlayStation Network aan te passen. De eerste keer is gratis.

Beledigende namen op PSN worden aangepast

Sony legt op het PlayStation-blog uit dat beledigende PSN-namen voortaan automatisch worden aangepast naar TempXXXX (op de plaats van de kruizen komt dan een getal te staan). De komende periode kan het dus best zijn dat je veel gamers met deze profielnaam voorbij ziet komen. Voorheen was het zo dat dergelijke spelers namelijk meteen verbannen werden van het PlayStation Network wanneer ze zich niet aan de dienstvoorwaarden hebben gehouden, maar nu is de straf dus minder. Gelukkig kun je nu je naam zelf aanpassen.

Het kan ook zijn dat je binnenkort zelf het bericht krijgt van Sony dat je gebruikersnaam is aangepast op PSN, wanneer het bedrijf vindt dat je naam dus niet voldoet aan de voorwaarden. PlayStation Network-profielen mogen geen beledigende taal bevatten. Daaronder vallen racistische uitingen bijvoorbeeld of dingen die echt niet door de beugel kunnen. Mocht je overigens voor het eerst een account aanmaken en iets kiezen dat niet bij het netwerk past, dan zit je vast aan TempXXXX totdat je de naam weer hebt aangepast.

Wil je ondertussen weten welke games je nu zou moeten spelen op je PlayStation 4 of andere spelcomputers? Check dan ons meest recente beste games-overzicht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.