Sony onthult premium UBP-X1100ES Ultra HD Blu-ray speler met Dolby Vision

05 april 2019 1 Minuut 1 Reacties
Sony UBP-X1100ES

Sony heeft deze week een nieuwe Ultra HD Blu-ray speler aan het assortiment toegevoegd. De Japanse fabrikant komt met de UBP-X1100ES, een topmodel dat ondersteuning biedt voor Dolby Vision én zowel DVD Audio als Super Audio CD's kan afspelen.

Sony UBP-X1100ES UHD speler

De Sony UBP-X1100ES is na de UBP-X800M2 de tweede Ultra HD Blu-ray speler die Sony dit jaar lanceert, maar het eerstgenoemde model is geplaatst in het hogere segment van de markt. De speler biedt een brede ondersteuning voor standaarden, waaronder Dolby Vision. Naast Dolby Vision ondersteunt de UBP-X1100ES HDR in de vorm van HDR10 en HLG. HDR10+ wordt niet ondersteund.

Op het gebied van audio is de Ultra HD Blu-ray speler compatibel met Dolby Atmos en DTS:X, maar ook met hoge resolutie audio (24bit / 96+KHz). De speler kan zelfs DVD Audio en Super Audio CD’s afspelen. Ook komt het model met twee HDMI-uitgangen, zodat je audio en video kunt scheiden.

De high-end speler is volgens Sony voorzien van een extra verstevigd chassis waarmee vibraties geëlimineerd moeten worden. Ook zijn er hoogwaardige materialen gebruikt die een positieve impact op de audioweergave moeten hebben. Qua design moet de speler perfect passen bij de STR-DN1080 av-receiver. Tot slot is de UHD Blu-ray speler voorzien van bluetooth, WiFi en natuurlijk toegang tot apps als Netflix en YouTube.

Sony heeft de prijs van de UBP-X1100ES nog niet bekendgemaakt en ook is niet duidelijk waar en wanneer de speler exact op de markt verschijnt.

Reacties (1)