Sony maakt prijzen premium AG9 oled tv’s bekend

30 april 2019 2 Minuten 0 Reacties
Sony AG9 oled

Sony heeft vandaag de officiële prijzen van de AG9-serie oled tv's voor de Nederlandse en Belgische markt bekendgemaakt.

De afgelopen weken verschenen de eerste middenklasse lcd led tv’s van Sony in de Nederlandse en Belgische winkels, en afgelopen week werden de prijzen van de AG8-serie oled tv’s bekendgemaakt. Vandaag is het de beurt aan het vlaggenschip; de AG9-serie oled televisies.

Sony AG9 oled tv’s

De nieuwste Master-serie oled-tv’s van Sony hebben de naam AG9 meegekregen en komen in formaten van 55-inch, 65-inch en 77-inch. De pixels van het 4K-scherm worden aangestuurd door de X1 Ultimate beeldprocessor. In aanvulling op de processor heeft de AG9 de Pixel Contrast booster-technologie voor meer kleur en contrast in heldere partijen in beeld.

De AG9 oled tv is daarnaast uitgerust met de Acoustic Surface Audio+ geluidstechnologie. Dankzij deze techniek resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven. De audio komt dus direct van het scherm. Ook kun je de TV Centre speakermodus activeren om de tv op te nemen in een home-cinema setup. De AG9 is dun vormgegeven en kan dicht tegen de muur worden bevestigd met het SU-WL850 ophangsysteem.  Verder beschikken de AG9 oled tv’s over een speciale Netflix Calibrated-modus, Android TV met de Google Assistant, en ondersteuning voor Apple’s AirPlay 2 met Apple HomeKit.

Sony heeft vandaag de officiële prijzen voor de Nederlandse en Belgische markt bekendgemaakt. Het 55-inch model met het modelnummer KD-55AG9 moet voor 2.999 te koop zijn en vanaf begin juni in de winkels staan. De 65-inch KD-65AG9 krijgt een prijs van 4.099 euro mee en moet ook vanaf begin juni te koop zijn. Het 77-inch model (KD-77AG9) is vanaf eind juni beschikbaar voor een adviesprijs van € 9.499.

Alle televisies die Sony in 2019 naar Nederland en België brengt, waaronder de lcd led-modellen, vind je in het 2019 homecinema overzicht.

Reacties (0)