Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic toont transparante oled tv als lifestyleconcept

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2019, 10:29 CategorieOled tv's

Panasonic heeft tijdens de Salone del Mobile designconferentie in Milaan een nieuw lifestyleconcept getoond. De Japanse fabrikant stelde een stijlvolle, transparante oled tv voor, voorzien van een houten frame.

We zien al jaren transparante televisies voorbij komen op beurzen, maar Panasonic heeft nu naar eigen zeggen door hoe een doorzichtige tv in de leefomgeving kan passen. Het is dan ook geen televisie in de traditionele zin, maar meer een transparant oled-display dat van een passief object in een levendig en dynamisch element in de huiskamer verandert. Van iets dat gezien mag worden in iets dat bekeken moet worden.

The transparent OLED display, which resembles a glass cabinet, is crafted from a wooden frame holding what appears to be a pane of glass. As such it blends naturally into any contemporary living space. However, the moment the device is switched on, it transforms into a vivid OLED display.

Het houten frame van de transparante oled tv is het resultaat van een samenwerking tussen Panasonic en Vitra, een Zwitserse meubelfabrikant. Alle elektronica is verstopt in het houten frame, dat ook dienst doet als standaard. Daarnaast beschikt het frame over een verlichtingselement.

Specificaties van het scherm en prijsindicaties zijn niet bekendgemaakt. Het is dan ook vooral een designconcept waarmee Panasonic wil laten zien hoe de woonkamer er over een paar jaar mogelijk uit gaat zien en welke rol de tv in deze omgeving zal spelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.