LG 2019 E9-serie en C9-serie oled tv’s te koop in Nederland en België

08 april 2019 2 Minuten 0 Reacties
LG oled tv 2019

LG is in Nederland en België begonnen met de verkoop van zijn nieuwste oled tv's. Vanaf nu kun je naar de winkel voor de E9-serie met ingebouwde soundbar en de goedkopere C9-serie.

Beide tv’s komen in een 55-inch en een 65-inch formaat op de markt.

Op het gebied van oled zien we dit jaar bekende modellen terug. LG houdt vast aan de W-, de E-, de C-en de B-serie. De G-serie ontbreekt in 2019 en wordt eigenlijk de E-serie met ingebouwde soundbar. De B9-serie wordt in het najaar aan de line-up toegevoegd en ook weten we dan meer over de oprolbare Signature R-serie en de Z9-serie 8K oled tv.

De E9-serie lijkt met het ‘Picture-on-Glass’ design nog veel op zijn voorganger uit 2018 maar LG heeft het model dit jaar een strakker uiterlijk meegegeven. De voet stak er vorig jaar iets uit aan de voorzijde, maar dat is dit jaar opgelost door de voet achterop meer gewicht mee te geven. Dit geeft de tv een strakke en platte voorzijde mee. Qua specificaties komt dit model verder overeen met de W9-serie. Natuurlijk komt dit model niet met een losse soundbar met een geïntegreerde soundbar aan de voorzijde.

De C9-serie is qua uiterlijk een simpelere televisie en ten opzichte van 2018 heeft LG alleen de voet iets gewijzigd. De C9-serie is een televisie voor diegenen die niet veel om het design geven maar gewoon een goede oled tv willen. Dit model beschikt dan ook over dezelfde specificaties als zijn duurdere broers. Qua audiokwaliteit moet je het doen met eenvoudige ingebouwde speakers.

Bekijk ook de complete LG 2019 oled tv line-up. Hier vind je een overzicht van alle modellen, inclusief specificaties en prijzen. Lees ook onze LG C9-serie oled tv review en onze LG E9-serie oled tv review.

Reacties (0)