‘Google voegt advertenties toe aan thuisscherm van Android TV’

04 april 2019 1 Minuut 3 Reacties
android-tv-shut

Zoals het er nu naar uitziet zal Google binnenkort advertenties gaan weergeven op het thuisscherm van het Android TV-besturingssysteem. Er is namelijk een rij opgedoken bij enkele gebruikers die niet te verwijderen is, genaamd Sponsored.

Krijgt Android TV gesponsorde content?

Google wil het thuisscherm van Android TV mogelijk gaan voorzien van gesponsorde content. Vorig jaar voegde de zoekmachinegigant al een rij met Promotional Channels toe, met daarin plaats voor de Google Play Spotlight. Net als de andere rijen op het thuisscherm kunnen gebruikers ervoor kiezen deze rij te verwijderen. Nu blijkt echter dat er een rij aankomt die niet te verwijderen zal zijn. In meerdere Reddit-threads wordt namelijk gesproken over een nieuwe rij die Sponsored wordt genoemd. Het grondwerk lijkt nu gelegd te zijn.

XDA-Developers, een website die vaak in de code van Android duikt, heeft ontdekt dat hardware van Sony, Xiaomi en Nvidia allemaal de lijn <string name=”sponsored_channel_unbranded_logo_title”>Sponsored</string> bevatten. Dit lijkt voor nu de boosdoener te zijn. Google lijkt dus voornemens te zijn advertenties te weergeven op het thuisscherm. Google heeft bevestigd dat er momenteel tests gaande zijn over deze Android TV-rij, maar heeft nog niet willen bekendmaken wanneer er officieel iets over naar buiten wordt gebracht.

Android TV is committed to optimizing and personalizing the entertainment experience at home. As we explore new opportunities to engage the user community, we’re running a pilot program to surface sponsored content on the Android TV home screen.

Ook is het dus nog even afwachten wat voor soort advertenties er in beeld zullen komen, wanneer deze rij wordt uitgerold.

Reacties (3)