Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Bluetooth Adapter stuurt tv audio draadloos naar koptelefoon

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2019, 10:35 CategorieAccessoires

Dolby heeft een eigen bluetooth-adapter op de markt gebracht. De Dolby Bluetooth Adapter is ontwikkeld om audio van een televisie die niet over bluetooth beschikt draadloos naar maximaal twee bluetooth-koptelefoons te streamen.

Tegenwoordig beschikt bijna elke nieuwe televisie over bluetooth waarmee audio van de televisie draadloos naar accessoires als een koptelefoon gestuurd kan worden, maar wat als je een oudere televisie zonder bluetooth hebt? Dolby heeft daar de Dolby Bluetooth Adapter voor ontwikkeld.

De Dolby Bluetooth Adapter wordt middels een optische kabel aangesloten op de optische poort van de televisie en zet het audiosignaal om naar bluetooth (aptX). Vervolgens kan het draadloze signaal verstuurd worden naar maximaal twee bluetooth-koptelefoons, tegelijkertijd. Je kunt dus ook met twee personen tegelijkertijd naar de audio luisteren.

De adapter kan audio tot maximaal 33 meter draadloos versturen en beschikt over zowel Dolby Digital decoding als optical pass-through (met een optische uitgang). Vooralsnog wordt de accessoire alleen in de Verenigde Staten uitgebracht voor een prijs van 70 dollar. Koop je de adapter in combinatie met een Dolby Dimension koptelefoon dan kost het 49 dollar. Of en wanneer de adapter naar de Benelux komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.