Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Diverse Sony tv’s blijken compatibel te zijn met HDR10+ content

Geschreven door
Geplaatst op9 april 2019, 10:22 CategorieLcd en led tv's

Sony brengt zijn televisies ook dit jaar weer uit met ondersteuning voor HDR. In alle gevallen worden HDR10 en HLG ondersteund en de topmodellen komen ook met ondersteuning voor Dolby Vision. HDR10+ zien we nog niet bij Sony terug, althans niet officieel. De Duitse collega’s van 4KFilme hebben ontdekt dat sommige Sony tv’s wel met HDR10+ materiaal om kunnen gaan.

De laatste tijd begint HDR10+, de concurrent van Dolby Vision, aan terrein te winnen. Onlangs kondigde onder meer Universal Pictures aan de standaard op Blu-ray-uitgaven en in digitale streams te gaan gebruiken. Ook steeds meer hardwarefabrikanten ondersteunen de standaard. Zo zien we HDR10+ inmiddels terug op televisies van Samsung, Philips en Panasonic.

Sony kiest vooralsnog alleen voor Dolby Vision, maar dat lijkt puur op papier zo te zijn. Tegenover 4KFilme heeft Sony namelijk aangegeven dat diverse Bravia-toestellen theoretisch gezien HDR10+ materiaal kunnen weergeven maar dat de standaard officieel niet ondersteund wordt. Een simpele test met de ZF9 4K-televisie van Sony laat vervolgens inderdaad zien dat HDR10+ zonder problemen weergegeven wordt.

Sony zelf heeft nog geen officiële verklaring gegeven over hoe dit werkt en welke televisies met welke chipsets de ondersteuning dan bieden, al is het ‘theoretisch’. Mogelijk activeert de Japanse fabrikant de functie middels een software-update later dit jaar.

  • Delen:

Reacties

  1. GijsB
    13 april, 2019 om 8:11

    Compatible HDR10+ werkt dus met een software update zo te lezen? Dat zou mooi zijn! Heb onlangs een nieuwe Sony 4K tv gekocht en was al bang dat deze dus nu al weer “verouderd” zou zijn. Ik koop en kijk veel 4K blu-rays en ben een echte fan van deze nieuwe schijfjes. Maar hoef mij nog geen zorgen te maken dat hij geen HDR10+ ondersteund..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.