Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple Music krijgt mogelijk Chromecast-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op1 april 2019, 9:49 CategorieStreamingdiensten

Zoals het er nu naar uitziet wordt de videostreamingdienst Apple Music voorzien van Chromecast-ondersteuning. Dat zou dat betekenen dat je de dienst op allerlei apparaten zou kunnen gebruiken die deze Google-technologie aan boord hebben.

Apple Music met Google Chromecast

Het is nog even de vraag of Apple Music straks kan worden gebruikt in combinatie met een Google Home, maar zoals het er nu naar uitziet kan de muziekstreamingdienst straks met in elk geval een aantal apparaten communiceren, die worden aangedreven door Google. 9to5Google heeft namelijk binnen de code van de Android-app van de dienst ontdekt dat er verwijzingen staan naar Google Chromecast. Het grondwerk lijkt dus al gelegd te zijn; nu is het nog maar de vraag wanneer de ondersteuning officieel wordt toegevoegd.

Met ondersteuning voor Google Chromecast kun je straks dus mogelijk het exclusieve materiaal van Apple Music beluisteren op een apparaat waar Chromecast is ingebouwd of waar een Chromecast aan hangt (zoals een televisie). Hoewel nu nog niet bekend is wanneer de support verschijnt, is het in elk geval duidelijk dat die ondersteuning onderweg is en mogelijk niet lang meer op zich laat wachten. Apple heeft ook nog niet gereageerd op het nieuws. Het wachten is nu dus nog op een officiële aankondiging van het bedrijf uit Cupertino.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.