‘Amazon werkt aan een muziekstreamingdienst met hifi-kwaliteit’

29 april 2019 1 Minuut 1 Reacties
amazon-echo-sub

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Amazon momenteel aan een nieuwe muziekstreamingdienst. Deze streamingdienst moet muziek in een hogere kwaliteit kunnen aanbieden, zoals bijvoorbeeld Tidal al vanaf het begin doet.

Nog een muziekstreamingdienst van Amazon?

Het ziet ernaar uit dat Amazon werkt aan nog een muziekstreamingdienst, eentje die muziek in hogere kwaliteit kan aanbieden, schrijft Music Business Worldwide. De dienst moet later dit jaar verschijnen en zo’n vijftien dollar per maand gaan kosten. De kwaliteit van de muziek moet “de cd voorbijgaan”, aldus bronnen die bekend zijn met de plannen. Daarnaast zou de techgigant een deal hebben gesloten met één grote platenmaatschappij, terwijl er ondertussen nog wordt gesproken met andere rechtenhouders.

Mocht Amazon deze nieuwe dienst, of abonnementsvorm, van de grond krijgen, dan krijgt het mogelijk een sterkere positie tegenover andere muziekstreamingdiensten die geen hifi-optie aanbieden. Bovendien is het zo dat het abonnement nu goedkoper lijkt te worden dan de hifi-abonnementen van Deezer en Tidal, die twintig dollar per maand kosten in de Verenigde Staten. Onlangs heeft de online winkelketen al een gratis variant van zijn muziekstreamingdienst gelanceerd, waarmee Alexa-gebruikers gratis naar muziek kunnen luisteren.

Reacties (1)