Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon Prime Video komt naar Chromecast en Android TV

Geschreven door
Geplaatst op19 april 2019, 9:13 CategorieStreamingdiensten

Amazon heeft bekendgemaakt dat de app van Amazon Prime Video naar Android TV komt en ondersteuning voor Chromecast krijgt. Helaas heeft het bedrijf nog niet laten weten wanneer de app precies beschikbaar zal zijn.

Amazon Prime Video op Android TV

Google en Amazon hebben hun ruzie bijgelegd en dat heeft veel positieve consequenties. Niet alleen kan de Google Chromecast wederom via Amazon worden gekocht, ook mogen Android TV-gebruikers binnenkort de Amazon Prime Video-app verwelkomen op hun televisie. Tot op heden is het zo dat slechts een klein deel van de Android TV-televisies toegang hebben tot deze app, omdat die vooraf is geïnstalleerd door bijvoorbeeld Philips. Maar heb je een Android TV waar de app niet standaard op staat, dan kun je hem ook nergens downloaden.

Daarnaast komt er ook ondersteuning aan voor de Google Chromecast, waardoor je de series en films van Amazon Prime Video op elke tv kunt bekijken die is voorzien van een hdmi-aansluiting (je hebt dan geen Android TV nodig voor deze functie, die werkt ook op tv’s die niet ‘slim’ zijn). Helaas is nog niet bekend wanneer de Prime-app te downloaden zal zijn, maar daar komt mogelijk binnenkort verandering in. Ondertussen gaat Google de YouTube-app wederom uitbrengen voor de Amazon Fire TV-apparaten.

 • Delen:

Reacties

 1. Forza
  20 april, 2019 om 23:03

  Prime video is al tijden op Android TV beschikbaar als native app. Nieuwsbericht klopt niet helemaal

  • Wesley Akkerman
   22 april, 2019 om 9:02

   In plaats van iets in twijfel trekken kun je ook eerst het bericht goed lezen. Daar staat namelijk letterlijk in dat de app al op sommige tv’s beschikbaar is. Maar lang niet op alle Android TV-televisies, dus.

   • Forza
    01 mei, 2019 om 21:40

    Klopt helemaal, half gelezen!

 2. Karel
  28 juli, 2019 om 22:29

  Ondertussen is chromecasten mogelijk vanuit de app.
  Heb mijn account dus weer geactiveerd. Prime heeft toch een flink aanbod van wat oudere topfilms. Bij Netflix zijn die vaak tijdelijk beschikbaar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.