Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Zeven reviews van HiFi.nl die je niet mag missen

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2019, 10:01 CategorieReviews

We lichten regelmatig een aantal niet te missen hardware reviews van zustersite HiFi.nl uit. Nu het jaar inmiddels bijna een kwartaal oud is, wordt het hoog tijd een nieuw overzicht te maken van die eerste maanden van 2019.

Review: Totem Signature One

Het is een mooie traditie in hifi-land: een speciale luidspreker uitbrengen ter gelegenheid van een belangrijke verjaardag. In deze review bekijken we het feestbeest van Totem Acoustic, de Signature One.

De Signature One is een verjaardagscadeau voor hifi-liefhebbers, ter ere van de dertigste verjaardag van het gerespecteerde merk uit Montreal. Wie snel een verjaardagskaart op de bus wil doen richting Vincent Bruzzese, de immer vriendelijke oprichter van Totem: helaas, de eigenlijke verjaardag van het Canadese merk ligt inmiddels al een tijdje achter ons. De Signature One is dus geen gloednieuwe speaker, want het model werd reeds gelanceerd op High End Munchen in mei 2018. Toch blijft het een zeer relevante luidspreker, want net zoals de Dynaudio Special Forty-verjaardagsmodel blijft de compacte Totem-boekenplankspeaker uit het betere segment een langere tijd op de markt.

Lees de hele review hier

Review: Manger p2 luidsprekers

De Duitse luidsprekerbouwer Manger Audio bouwt vloerstaanders en monitorluidsprekers. Manger bouwt tweeweg luidsprekers waarin de middentonen en hoge tonen worden weergegeven door een enkele driver genaamd Manger Sound Transducer. Technisch gezien is de Manger Sound Transducer een unieke driver, onvergelijkbaar met de producten van andere fabrikanten.

In de testruimte staat een set van het vloerstaande model Manger p2. Wat is er nou zo uniek aan de luidsprekers van Manger Audio? Heeft de afwijkende techniek in de p2 een onderscheidend goede weergave tot gevolg?

Lees de hele review hier

Review: iFi Audio xCAN hoofdtelefoonversterker

De xCan is een mooi voorbeeld van hoe je met een relatief bescheiden investering veel meer uit een (moeilijke) hoofdtelefoon kunt halen. Het is een krachtige hoofdtelefoonversterker met een bijkomende, unieke troef: Bluetooth.

De xCan is de tweede telg in de laatste familie van het Britse iFi Audio, na de xDSD die we eerder op de pijnbank legden. Qua design lijken de twee compacte toestellen heel sterk op elkaar. Ze zijn bijna identiek qua design en afmetingen. Beiden zijn verpakt in een golvende metalen behuizing die heel fraai oogt, maar wel zeer stof- en vingerafdrukgevoelig is. Ook weer van de partij is de grote draaiknop met led-licht die van kleur verandert naargelang de gebruikte ingang. De xCan weeg 127 gram en dat is licht genoeg om hem zomaar in je jaszak te stoppen.

Lees de hele review hier

Review: Devialet Expert 220 Pro en 440 Dual

Devialet is in de hifi-wereld breed bekend voor de Phantom, een zeer eigenzinnige draadloos luidspreker met waanzinnig veel vermogen. Maar audiofielen weten dat het Franse merk voor het verschijnen van deze futuristische speaker al iets heel mooi in huis had: de Expert-versterkers. Qua design zijn ze even opmerkelijk als de Phantom, maar ze zijn wel helemaal anders. Een Expert is gericht op de traditionelere hifi-luisteraar die zijn eigen luidsprekers uitkiest en misschien ook eigen aparte bronnen. Maar het uiterlijk is allesbehalve klassiek. Een Expert-versterker bestaat uit één stuk blinkend gepolijst aluminium van vier centimeters hoog. Het aanraken doe je met witte handschoenen (meegeleverd), want net zoals bij kostbare juwelen uit edelmetalen laat elke aanraking zichtbare sporen achter. Het is een bijzondere verschijning.

Lees de hele review hier

Review: Focal Kanta No.1

Ongeveer een jaar na de introductie van de elegante Kanta N°2-vloerstaander introduceert Focal drie nieuwe modellen, waaronder de N°1. Een mooie manier om het knappe design en het Focal-geluid aan een lagere prijs in huis te halen, vinden we.

Blijkbaar is het heel typisch voor Focal om het zo te doen bij zijn hogere lijnen: eerst een middenmodel introduceren, en dan een jaar of zo later een kleinere en een grotere uitvoering. Dat deden de Fransen al eerder met de Sopra-lijn en nu dus ook met de iets lagere Kanta’s. De Kanta N°2-vloerstaander bespraken we eind 2017, de Kanta N°1 die we hier bekijken is de compactere versie die beter past in kleinere woonkamers. Dat compact moet je wel relativeren, want het zijn wel luidsprekers die thuishoren op stands. Het zal niet verrassen dat Focal het nodige voorzien heeft, in de vorm van attractieve stands met een vierpoot waarop je de N°1 kunt bevestigen.

Lees de hele review hier

Review: ZMI Cephei 5.05 MkII

De algemene indruk van de ZMI Audio Cephei 5.05 Mk II is dat vooral het middengebied heel erg goed uitpakt. De hoge tonen zijn daarbij detailrijk en mild aan de oren, fijn om langer te kunnen luisteren. De lage tonen zullen voor velen een verademing zijn in kwantiteit en kwaliteit, de verstokte basreflex liefhebber gewend aan bonkende popmuziek zal de kwantiteit in eerste instantie als wat weinig ervaren, maar waarschijnlijk op de lange duur juist zeer gaan waarderen.

Lees de hele review hier

Review: Q Acoustics Concept 300

Wat ook de andere kwaliteiten van de Concept 300 mogen zijn, het design is controversieel. Daar bestaat volgens ons geen twijfel over. Los van het smaakaspect heeft de Concept 300 voor een relatief compacte speaker een grote voetafdruk die in sommige woonkamers uitdagend kan zijn om te plaatsen. Maar of je de Q Acoustic-luidspreker nu mooi vindt of niet, de Concept 300 is met zijn opmerkelijke tensegrity-stand wel een geval van heel doordacht design. Het is niet enkel een speaker die een designstatement wil neerleggen, het is vooral op technisch vlak werkelijk een zeer goede luidspreker.

Lees de hele review hier

Q Acoustics Concept 300 review hifinl

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.