Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung vraagt patent aan voor compleet draadloze televisie

Geschreven door
Geplaatst op11 maart 2019, 10:22 CategorieLcd en led tv's

Tv’s worden alsmaar slanker en stijlvoller, en kabels kunnen we tegenwoordig op een strakke manier wegwerken. Maar, we wachten natuurlijk allemaal op die echt draadloze televisie. Samsung lijkt er aan te werken, of in ieder geval te denken. De Koreaanse fabrikant heeft namelijk een patent aangevraagd voor een compleet draadloze televisie.

Samsung’s high-end televisies komen vandaag de dag met een ‘One Connect Box’, een losse box waarop alle aansluitingen zich bevinden en waar vandaan ook de stroomkabel naar het stopcontact gaat. Tussen de box en de tv bevindt zich alleen nog maar een slanke en transparante glasvezelkabel, voor zowel beeld en geluid als stroom. De logische volgende stap is echter een draadloze verbinding tussen de box en de tv.

Uit een patentaanvraag van Samsung blijkt dat daar aan gewerkt wordt. Uit de aanvraag kunnen we opmaken dat de tv een externe zender gebruikt die de stroom draadloos naar een ontvanger achter het scherm verstuurt. Dit systeem maakt gebruik van magnetisme en zou dus de noodzaak van kabels doen verdwijnen.

Of we dit op korte termijn terug gaan zien op televisies is nog maar de vraag want er wordt al jaren onderzoek gedaan naar draadloze televisies. Toch is het nog niemand gelukt, althans niet op het gebied van betaalbare tv’s voor consumenten. De grootste uitdaging is het verlies van energie bij draadloze transmissie, terwijl de energie die tv’s vandaag de dag nodig hebben stijgt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.