Rakuten TV wil dit jaar de eerste 8K Ultra HD-content aanbieden

15 maart 2019 1 Minuut 2 Reacties
Rakuten TV

Eerder deze week brachten we het nieuws dat Nederland en België een nieuwe streamingdienst rijker zijn. Rakuten TV is sinds enkele dagen geopend voor kijkers, waar zij films kunnen huren of kopen. Momenteel is de maximale resolutie die de dienst aanbiedt 4K Ultra HD, maar waarschijnlijk kunnen we dit jaar nog 8K Ultra HD-content verwachten.

Rakuten TV is een streamingdienst die compleet in het teken staat van films. Zowel hele recente films als klassiekers zijn via de dienst te huren of te kopen. Rakuten TV biedt films in maximaal 4K Ultra HD, vaak in combinatie met HDR (high dynamic range). Toch kijkt Rakuten al verder want het bedrijf geeft aan dit jaar waarschijnlijk de eerste 8K Ultra HD-content op het platform te introduceren. Wat voor content we precies in deze hoge resolutie kunnen verwachten is nog niet duidelijk, maar Rakuten zet in op native 8K-content, dus ook echt opgenomen in de 8K-resolutie.

Daarnaast laat de dienst weten dat er een samenwerking wordt aangegaan met Samsung, LG, Philips en Hisense. Deze partijen gaan Rakuten TV een eigen knop op de afstandsbediening van nieuwe smart-televisies geven. Momenteel zien we dit al gebeuren bij Netflix en in mindere mate Amazon Prime Video. Via de knop krijg je direct en snel toegang tot de app.

Lees meer over wat je aan 8K Ultra HD hebt.

Reacties (2)