Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert VSX-LX504 en VSX-LX304 receivers met IMAX Enhanced

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2019, 9:39 CategorieReceivers

Pioneer brengt twee nieuwe av-receivers op de markt; de VSX-LX504 en VSX-LX304. Beiden modellen zijn voorzien van de nieuwe IMAX Enhanced-modus en bieden ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X.

Pioneer VSX-LX504 en VSX-LX304

Beide av-receivers bieden 9.2-kanaals versterking en kunnen Dolby Atmos en DTS:X in een 7.2.2-kanaals of een 5.2.4-kanaals opstelling weergeven. De VSX-LX504 heeft een vermogen van 215 Watt per kanaal, terwijl de VSX-LX304 met een vermogen van 185 Watt per kanaal komt. Daarbij beschikken beide modellen over een Powered Zone 2 en een Zone 3 uitgang zodat speakers in een andere kamer aangestuurd kunnen worden. De Zone 2 Pre output is aanwezig voor gebruikers die een versterker in een tweede ruimte hebben staan.

De VSX-LX504 en VSX-LX304 zijn Pioneer’s eerste receivers die IMAX Enhanced ondersteunen, een nieuwe standaard die door IMAX en DTS ontwikkeld is. De standaard moet zorgen voor een optimale bioscoopervaring in huis, met perfect beeld en perfect geluid. Zo is bijvoorbeeld het geluid voor IMAX Enhanced (DTS-track) net iets anders afgemixt waarbij elk kanaal het volledige frequentiebereik meekrijgt. Receivers met ondersteuning voor de standaard beschikken over een speciale IMAX Enhanced-modus waarmee de audioweergave zoals door de filmmaker bedoeld ten gehore gebracht kan worden. Natuurlijk wordt dit aangepast aan jouw set-up, middels een speciaal hiervoor ontwikkeld algoritme. De receiver haalt de audiotrack door dit algoritme en past vervolgens de equalizer, levels en andere instellingen aan zodat de weergave voldoet aan de eisen die door IMAX en DTS opgesteld zijn.

Daarbij beschikken de receivers over zeven HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen die ondersteuning bieden voor 4K Ultra HD met HDCP 2.2, Dolby Vision, HDR10, HLG, WCG en upscaling tot 4K-resolutie. Dankzij Pioneer’s Advanced Multi-Channel Acoustic Calibration System (MCACC) kunnen de receiver automatisch gekalibreerd worden. Tot slot komen beide modellen met WiFi, bluetooth, toegang tot diverse streamingdiensten (Tidal, Spotify, Deezer, etc.) en ondersteuning voor Chromecast, Apple AirPlay 2, DTS Play-Fi en FlareConnect. De receivers kunnen middels spraak bediend worden wanneer gekoppeld aan Google Home.

De VSX-LX504 gaat in de UK 1200 Britse ponden kosten, terwijl de VSX-LX304 daar 900 Britse ponden als prijskaartje krijgt. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekendgemaakt. • Delen:

Reacties

 1. AGJ Langelaar
  29 maart, 2019 om 19:44

  Wie wil deze troep nu nog kopen?
  Gezien hun verleden en er geen enkele vorm van coulance is geweest op hun vorige series 9..,100,vsx is er totaal geen vertrouwen dat dit ubehaupt een goed product is ….
  Even een op tel som….
  Geen garantie op de schade!
  En geen enkele vorm van coulance zowel bij Onkyo als Pioneer.
  DTS chip probleem ( omdat de markt inde USA groter is wel een vorm van coulance is geweest) zal voor de Europese gebruiker een hard gelach
  blijven voor een reparatie aan een reciever van 425!!!!€ zijn
  Dus koop wat anders want dit is troep!!!!
  Vergane glorie

  • PeterP
   29 maart, 2019 om 20:48

   Na vele jaren probleemloos een VSX-920 te hebben gehad, en nu reeds twee jaar een SC-LX501 naar alle tevredenheid. Wij zijn tevreden van Pioneer, met een goede prijs/kwaliteit!

  • John van P
   29 maart, 2019 om 21:22

   Oh gossie trolletje misschien je verwachtingspatroon aanpassen Pioneer US heeft toch ook niks met Pioneer EU te maken of wel? en ik geloof dat Onkyo netjes een custumer care programma heeft gedraaid? Simpel knul, dingen gaan stuk en je hebt recht op 2 j garantie, ook bij Pioneer kun je je consumenten recht halen maar met bijdehante dreig acties oid gaan de deuren snel dicht. Je zal wel net als hier te dwingend geweest zijn of met een receiver uit 2010 het onderste uit de kan willen krijgen omdat je wat op “het web” las.

   • Salongo
    05 november, 2019 om 21:10

    Idd de receivers voor 2012 vertonen na een tijdje de ue22 error. Geluid valt steeds langer weg. Onkyo bevestigt dit probleem ook. Voor ca. €400 kan je het repareren, maar niet bij Pioneer. Zelfs niet binnen de garantieperiode. Ik had dit met de sc lx75. Euro’s down the drain.
    Volgens Onkyo is dit niet meer het geval na 2013.
    Het is geen troep, maar je moet het probleem zelf oplossen. Pioneer geeft nog steeds niet thuis. Ook Onkyo kan je niet van dienst zijn. You’re on your own.

  • Sander Steenbergen
   30 maart, 2019 om 21:25

   @AGJ Langelaar: wat een onzamenhangende reactie, wat voor schade?

 2. Frans
  30 maart, 2019 om 13:32

  Koop marantz die zijn echt veel beter.

  • Reinier
   07 augustus, 2019 om 22:16

   Die Marantzreceivers zijn stroomvreters. Die dingen verbruiken tot 750 watt vs 350 voor Pioneer. Het ligt aan de soort boxen die je er aan koppelt. De calibratie van een receiver is o zo belangrijk. Eventueel iets bijstellen.

 3. Jo
  01 april, 2019 om 11:50

  Hey,

  Ik had het plan opgevat om een Pioneer SC-LX801 te kopen. Maar onlangs las ik een review die claimt dat overhitting een probleem is. Heeft hier iemand deze ervaring ? Link…. https://helptochoose.com/compare-av-receivers/sc-lx801

  • John van P
   01 april, 2019 om 14:36

   Dat lijkt me weer forum praat. De 801 heeft een Digitale amp aan board die een warmte reductie van 30 % als resultaat heeft ..De arme snapt toch wel dat hij de receiver niet in een gesloten kast moet douwen of niet?

   • Salongo
    18 juli, 2020 om 10:31

    Info zal wel kloppen, maar het moet niet te klef worden naar Only/Pioneer. Ik begin bijna te geloven dat ‘John van P’staat voor John van Pioneer. Dus je moet ophouden jouw meester steeds bij te vallen door anderen te kleineren. Misschien past het binnen jullie bedrijfscultuur@UE22.com.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.