Pioneer lanceert VSX-LX504 en VSX-LX304 receivers met IMAX Enhanced

29 maart 2019 2 Minuten 10 Reacties
Pioneer VSX-LX504 1

Pioneer brengt twee nieuwe av-receivers op de markt; de VSX-LX504 en VSX-LX304. Beiden modellen zijn voorzien van de nieuwe IMAX Enhanced-modus en bieden ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X.

Pioneer VSX-LX504 en VSX-LX304

Beide av-receivers bieden 9.2-kanaals versterking en kunnen Dolby Atmos en DTS:X in een 7.2.2-kanaals of een 5.2.4-kanaals opstelling weergeven. De VSX-LX504 heeft een vermogen van 215 Watt per kanaal, terwijl de VSX-LX304 met een vermogen van 185 Watt per kanaal komt. Daarbij beschikken beide modellen over een Powered Zone 2 en een Zone 3 uitgang zodat speakers in een andere kamer aangestuurd kunnen worden. De Zone 2 Pre output is aanwezig voor gebruikers die een versterker in een tweede ruimte hebben staan.

De VSX-LX504 en VSX-LX304 zijn Pioneer’s eerste receivers die IMAX Enhanced ondersteunen, een nieuwe standaard die door IMAX en DTS ontwikkeld is. De standaard moet zorgen voor een optimale bioscoopervaring in huis, met perfect beeld en perfect geluid. Zo is bijvoorbeeld het geluid voor IMAX Enhanced (DTS-track) net iets anders afgemixt waarbij elk kanaal het volledige frequentiebereik meekrijgt. Receivers met ondersteuning voor de standaard beschikken over een speciale IMAX Enhanced-modus waarmee de audioweergave zoals door de filmmaker bedoeld ten gehore gebracht kan worden. Natuurlijk wordt dit aangepast aan jouw set-up, middels een speciaal hiervoor ontwikkeld algoritme. De receiver haalt de audiotrack door dit algoritme en past vervolgens de equalizer, levels en andere instellingen aan zodat de weergave voldoet aan de eisen die door IMAX en DTS opgesteld zijn.

Daarbij beschikken de receivers over zeven HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen die ondersteuning bieden voor 4K Ultra HD met HDCP 2.2, Dolby Vision, HDR10, HLG, WCG en upscaling tot 4K-resolutie. Dankzij Pioneer’s Advanced Multi-Channel Acoustic Calibration System (MCACC) kunnen de receiver automatisch gekalibreerd worden. Tot slot komen beide modellen met WiFi, bluetooth, toegang tot diverse streamingdiensten (Tidal, Spotify, Deezer, etc.) en ondersteuning voor Chromecast, Apple AirPlay 2, DTS Play-Fi en FlareConnect. De receivers kunnen middels spraak bediend worden wanneer gekoppeld aan Google Home.

De VSX-LX504 gaat in de UK 1200 Britse ponden kosten, terwijl de VSX-LX304 daar 900 Britse ponden als prijskaartje krijgt. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekendgemaakt.

Reacties (10)