Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert HT-S5915 en HT-S3910 homecinemasystemen

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2019, 12:21 CategorieHome cinema sets

Onkyo brengt naast de TX-NR696 av-receiver ook twee complete homecinemasystemen op de markt. Deze sets bestaan uit een receiver van het merk, plus een luidsprekerpakket voor surroundsound.

Onkyo HT-S5915 en HT-S3910

De Onkyo HT-S3910 is een 5.1-kanaals homecinemapakket, bestaande uit een 5.1-kanaals receiver en vijf speakers. Het systeem heeft een vermogen van 155 Watt per kanaal (6 ohms, 1kHz, 10% THD, 1-ch driven), kan een 3.1.2-kanaals Dolby Atmos-opstelling aansturen en komt met een passieve subwoofer. De HT-S5915 is een 7.1.-kanaals systeem, met een vermogen van 160 Watt per kanaal (6 ohms, 1kHz, 10% THD, 1-ch driven) en vijf speakers waarvan de twee frontspeakers met een Dolby Atmos-module komen.

Beide homecinemasystemen bieden ondersteuning voor Dolby Surround en DTS Neural:X, zodat in een 3.1.2-kanaals (HT-S3910) of een 5.2.2-kanaals (HT-S5915) van 3D surround genoten kan worden. Dankzij Dolby Atmos Height Virtualizer en DTS Virtual:X kunnen hoogte-effecten weergegeven worden zonder fysiek gebruik van speakers aan het plafond of hoog tegen de muur. Beide receiver hebben vier HDMI-inputs en één output voor 4K/60, HDR, 4:4:4/24-bit, BT.2020, en HDCP 2.2.

Elk pakket komt met een High-Current, Low-Noise Power Transformer en beide sets kunnen speakers van 4 Ohm aansturen. De HT-S5915 beschikt daarnaast over AccuEQ en AccuReflex technologieën waarmee de weergave op de ruimte afgestemd kan worden. Daarbij beschikken beide systemen over Onkyo’s Vocal Enhancer functie en de Zone B line-out waarmee de bron van de hoofdruimte naar een ander audiosysteem of een hoofdtelefoon gestuurd kan worden. Ook is bluetooth aanwezig, kun je een usb-medium op de usb-poort aansluiten en heb je de beschikking over coaxiale, optische en rca-inputs.

Prijs en beschikbaarheid

De Onkyo HT-S3910 moet in april op de markt verschijnen voor een prijs van 499,99 Britse Ponden. De HT-S5915 heeft nog geen officiële prijs meegekregen en moet in juni verschijnen.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  27 maart, 2019 om 16:05

  Worden niet zoveel verkocht de meeste kopen een soundbar.
  DOLBY atmos DTS X. Op soundbar is ook boven de 1000 euro dan heb je wat de rest is troep.

  • Gerco
   31 maart, 2019 om 12:52

   Als er ergens niet me gedemonstreerd kan worden, zal het moeilijk te verkopen zijn. Elektronicawinkels zorgen er daarom liever voor dat de consument weinig uit geeft of veel over de balk gooit. De HTS-S5915 is daarom ideaal voor mensen die het daar tussen zoeken. Betaalbaar, veel mogelijkheden, weinig “boxen” en een goede weergave.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.