Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert 7.2-kanaals TX-NR696 av-receiver

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2019, 11:18 CategorieReceivers

Onkyo kondigt deze week diverse nieuwe producten aan, waaronder de TX-NR696 av-receiver. Dit nieuwe model biedt 7.2-kanaals versterking en komt natuurlijk met ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X.

Onkyo TX-NR696

De Onkyo TX-NR696 biedt een vermogen van 175 Watt per kanaal (6 ohms, 1kHz, 10% THD, 1-ch driven) en beschikt over een quadcore SoC met geavanceerde 802.11ac 2×2 MIMO WiFi-functionaliteiten. De receiver is voorzien van Onkyo’s verzameling aan Dynamic Audio Amplification technologieën. Hieronder vallen onder meer de High-Current, Low-Noise Power Transformer en custom condensatoren. Ruis wordt verminderd door kortere signaalpaden en effectieve grondpaden.

De receiver kan Dolby Atmos- en DTS:X-materiaal in een 5.2.2-kanaals opstelling weergeven, en voor soundtracks met minder kanalen kunnen de Dolby Surround en DTS Neural:X upmixers gebruikt worden. Dolby Atmos Height Virtualizer en DTS Virtual:X maken het mogelijk hoogte-effecten weer te geven zonder het gebruik van hoogte-speakers in de opstelling.

Het nieuwe Next Generation Network Audio-platform zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig toegang hebt tot je favoriete muziek, waaronder Amazon Music, Spotify, Tidal, Deezer en TuneIn. Alle content kan binnen het huis gedeeld worden dankzij Works With Sonos, Chromecast built-in, DTS Play-Fi en FlareConnect. Spraakbediening is beschikbaar wanneer de receiver met een Google Assistant compatibele speaker gebruikt wordt, en dankzij de ondersteuning voor AirPlay 2 kun je muziek door het hele huis streamen vanaf een Apple-apparaat.

De TX-NR696 komt met een 384 kHz/32-bit multichannel D/A (Digital to Analogue) converter geoptimaliseerd door VLSC (Vector Linear Shaping Circuitry) ‘pulse noise’ technologie voor de frontkanalen. Hi-res audio wordt ondersteund in de vorm van DSD (tot 11.2 MHz), FLAC, WAV, AIFF, en ALAC tot 192 kHz/24-bit. Een nieuwe feature is de Zone 2/Zone B line-out, ondersteund door Zone 2 DAC. Wanneer de Zone 2 modus geactiveerd is en gekoppeld is aan een compatibel audiocomponent kunnen dezelfde (of verschillende) D/A bronnen in dezelfde ruimten op hetzelfde moment afgespeeld worden. Ook kun je bij een 5.2-kanaals opstelling de twee extra speakerterminals gebruiken om speakers in een andere ruimte aan te sturen.

Verder beschikt de receiver over een HDMI Sub/Zone 2 output, een Main HDMI output (met ARC) en zeven HDMI inputs. Alle HDMI-poorten zijn voorzien van HDCP 2.2 en ondersteunen 4K/60p, BT.2020 en 4:4:4/24-bit video. Natuurlijk is er ook ondersteuning voor HDR aanwezig in de vorm van HDR10, HLG en Dolby Vision.

Prijs en beschikbaarheid

De Onkyo TX-NR696 moet in april op de markt verschijnen en komt in een zilveren en zwarte variant. De prijs in de UK bedraagt 699 Britse Ponden. De prijs in euro’s is nog niet bekend. • Delen:

Reacties

 1. Roy
  27 maart, 2019 om 12:47

  Met hdmi 2.1?

 2. Frans
  27 maart, 2019 om 16:02

  HDMI 2.1 heeft met snelheid te maken die door de kabel kan.
  Echt nodig niet ja voor freaken op beeld en geluid wel maar de meeste hebben er geen verstand van wat dit doet.

 3. Ronald
  28 maart, 2019 om 6:51

  Ja met hdmi 2.1

 4. Bas
  28 maart, 2019 om 20:24

  10% thd? Dat is net als zingen door een gitaar versterker.
  Mag dit niet richting de 0% gaan als ideaal?
  Mijn versterker doet thd van 0.03% en is nog geen paradepaardje in hifi land.
  10% zal wel een fout zijn.

  • Martijn Chel
   29 maart, 2019 om 9:48

   ‘Helaas’ klopt het wel. Dit is wat tegenwoordig door fabrikanten als ‘standaard’ gecommuniceerd wordt in persberichten.

 5. Frank
  30 maart, 2019 om 13:08

  Is deze AV-receiver ook geschikt voor slechts 2 luidsprekers met Bi-Amp?

 6. Henk
  12 april, 2019 om 23:16

  Wat is het verschil t.o.v. de TX-NR686?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.