Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix wil zien hoeveel jij bereid bent te betalen voor de dienst

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2019, 9:09 CategorieStreamingdiensten

Netflix test momenteel verschillende prijzen voor hetzelfde abonnement om te kijken wat leden bereid zijn te betalen voor de dienst. Het is niet zo dat de prijzen echt verhoogd zijn; mochten mensen echter laten zien meer voor de dienst over te hebben dan kan dat wel gebeuren.

Meer betalen voor Netflix? Nog niet…

Onlangs heeft Netflix in de Verenigde Staten de prijzen van de abonnementen verhoogd. Een woordvoerder heeft inmiddels bevestigd dat dit alleen geldt voor de Amerikaanse markt en dat de prijzen in Nederland en België niet zijn verhoogd. Ondertussen voert het bedrijf wel een test uit om te zien hoeveel mensen bereid zijn te betalen voor de videostreamingdienst. In de browsers Chrome en Edge zullen mensen een prijs tegenkomen van 16,99 euro per maand, terwijl de huidige prijs 13,99 euro is voor het duurste abonnement.

De prijs van het normale abonnement is met één euro verhoogd, terwijl het basisabonnement niet in prijs is gestegen. Bij bijvoorbeeld Firefox zijn deze prijsstijgingen niet zichtbaar wanneer iemand zich probeert aan te melden met voor een nieuw abonnement. Gaan klanten akkoord met de prijzen en sluiten ze een abonnement af, dan komt er in beeld te staan dat de prijzen toch nog steeds 13,99 en 10,99 euro zijn. Mochten de prijzen daadwerkelijk worden verhoogd, dan zullen klanten daar van tevoren van op de hoogte worden gebracht.

  • Delen: