Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft demonstreert gamestreamingdienst Project xCloud in video

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2019, 10:25 CategorieGaming

Microsoft heeft een korte video online gezet waarin licht wordt geschenen op Project xCloud: de gamestreamingdienst van het bedrijf. Met deze dienst is het bijvoorbeeld mogelijk je Xbox One-spellen te spelen op een Android-smartphone, zoals in de video te zien is.

Dit is Project xCloud

Volgende week krijgen we te zien wat Google de ‘toekomst van gaming‘ noemt, maar deze week geeft Microsoft ons al een voorproefje middels Project xCloud. Dit is een gamestreamingdienst die gamers in staat stelt games te streamen naar een pc, console of mobiel apparaat. Microsoft-ceo Satya Nadella heeft beloofd dat de proef later dit jaar van start zal gaan, maar tot op heden weten we nog niet wanneer dat gebeurt of wanneer de dienst wordt gelanceerd voor iedereen. Wel is er nu een demonstratie in een video beschikbaar.

In de video kunnen we zien dat Forza Horizon 4 wordt gestreamd naar een Android-smartphone. De Xbox One-controller onder de smartphone is verbonden via bluetooth. In een blogpost legt Kareem Choudhry, dezelfde man als in de video, uit dat xCloud niet is ontworpen om spelcomputers te vervangen, maar dat deze dienst als alternatief kan worden aangeboden. Dit komt allemaal natuurlijk mooi uit, aangezien Microsoft waarschijnlijk over een paar weken een schijfloze Xbox One S gaat presenteren.

Het meest recente overzicht van de beste games van eind 2018 vind je hier. Het volgende overzicht verschijnt op 30 maart met onder meer Devil May Cry 5 en Kingdom Hearts III.


€ 284,99

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 295,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  13 maart, 2019 om 14:45

  Nog een streaming dienst.

  • Marko
   16 maart, 2019 om 7:53

   Het kwaad van alles! Niet je credit card gegevens geven hoor, ze weten alles al van je.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.