Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft brengt Xbox Live-ondersteuning naar Nintendo Switch

Geschreven door
Geplaatst op21 maart 2019, 9:39 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat Xbox Live-ondersteuning naar de Nintendo Switch komt. De game Cuphead is de eerste game die dit heeft. Het hing al even in de lucht dit dat zou gaan gebeuren, maar nu hebben we dus officieel de bevestiging gekregen.

Xbox Live op Nintendo Switch

Vorige week bracht Microsoft Xbox Live al naar Android en iOS en nu is bekendgemaakt dat de online gamedienst ook naar de Nintendo Switch zal komen. De ontzettend moeilijke game Cuphead is de eerste titel die deze ondersteuning ingebouwd zal krijgen. Dit is een ‘run-and-gun’-game waarin je van links naar rechts rent en ondertussen alle vijanden probeert te raken met je kogels. Het spel is sinds 2017 exclusief verkrijgbaar voor pc en Xbox One en komt nu dus ook naar de draagbare spelcomputer van Nintendo.

Cuphead mag dus ook rekenen op volledige Xbox Live-ondersteuning. Dat betekent dat je dus bijvoorbeeld achievements kunt ontgrendelen, zonder dat je daarvoor een game op je Xbox, pc of smartphone hoeft te spelen. Hoewel Cuphead al over een maand wordt gelanceerd voor Nintendo Switch (18 april), zullen de Live-functies nog even op zich laten wachten. Die zullen in “de komende maanden” moeten gaan verschijnen, schrijft Microsoft op zijn eigen blog. Mogelijk volgen er dus later meer games met achievements en meer.

Wil je ondertussen weten welke games je nu zou moeten spelen op je Nintendo Switch of andere spelcomputers? Check dan ons meest recente beste games-overzicht. Ons volgende overzicht verschijnt eind maart.


€ 316,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 316,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. Jeroen Van Laethem
    16 juni, 2019 om 0:23

    Een rechtzetting: Cuphead is NIET de eerste game met Live ondersteuning. Het is nl. al mogelijk om xbox achievements te unlocken in Minecraft voor Switch.
    Prettige dag verder!

    Jeroen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.