Samsung brengt McAfee-beveiligingssoftware naar zijn smart-tv’s

01 maart 2019 2 Minuten 0 Reacties
Samsung Q90R

Samsung gaat een samenwerking aan met McAfee en brengt daartoe de beveiligingssoftware van het bedrijf naar zijn smart-tv's. Dat niet alleen, er komt ook speciale software naar de Samsung Galaxy S10.

De beveiliging van een smart-tv is vaak bepaald niet op orde. Dat komt omdat er nauwelijks echte maatregelen zijn genomen door zowel providers als fabrikanten. Maar Samsung probeert daar actief verandering in te brengen en breidt daarom zijn samenwerking met McAfee uit. Voortaan zet Samsung McAfee Security for TV op zijn televisies. Ook rolt het dezelfde security uit naar zijn Galaxy S10-smartphone.

McAfee Security for TV

Straks zet Samsung de McAfee Security for TV op al zijn smart-tv’s. De software scant de televisies en zoekt daarbij actief naar malware. Als die dan gevonden is, verwijdert de software de malware. Het is voor het eerst dat een fabrikant van smart-tv’s beveiligingssoftware op zijn apparaat zet.

Of ook andere fabrikanten aan boord van het aanbod van McAfee stappen is niet zeker. Ook weten we nog niet of het installeren van de McAfee-software optioneel is, of dat deze geforceerd op een apparaat komt te staan. In elk geval is het volgens McAfee zelf broodnodig om dit soort software ook op smart-tv’s te installeren.

“Door het groeiende bedreigingslandschap en de toename van verschillende aanvalsmethoden, is het belangrijker dan ooit dat consumenten niet alleen traditionele apparaten als smartphones, pc’s en laptops beschermen, maar ook hun andere apparaten met internetverbinding, waaronder smart-tv’s”, stelt het bedrijf.

Weinig gevaar

McAfee Security for TV is niet de enige nieuwe beveiliging die uitgerold wordt naar Samsung-apparaten. Ook de Samsung Galaxy S10 krijgt bescherming tegen malware, die aangedreven wordt door de McAfee Virusscan. Ook brengen de bedrijven de Samsung Secure Wi-Fi Service naar de apparaten, waarvan McAfee de volledige onderliggende infrastructuur verzorgt.

Overigens zijn er nog maar weinig grote bedreigingen gevonden voor smart-tv’s. Dat wil niet zeggen dat er geen risico’s zijn, zo nu en dan blijkt namelijk wel dat er malware specifiek op de televisies gericht is. Maar echt grote uitbraken zijn er niet geweest de laatste jaren. Wel is de software van smart-tv’s vaak erg kwetsbaar voor aanvallers.

Reacties (0)