Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG gaat ook kleinere, 48-inch oled tv’s maken

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2019, 9:54 CategorieOled tv's

Wie in de markt is voor een oled tv moet vooralsnog kiezen voor een odel van 55-inch of groter, maar daar komt als het aan LG ligt in de toekomst verandering in. Het bedrijf wil namelijk oled tv’s met een formaat van 48-inch op de markt gaan brengen.

Tijdens een presentatie op de Oled Korea Conference liet LG eerder deze week weten kleinere oled tv’s op de markt te willen brengen, met een formaat van 48-inch. Tot nu toe heeft LG, de grootste fabrikant van oled-panelen, panelen met een formaat van 55-inch of groter uitgebracht.

Daarbij geeft LG aan zich meer te gaan focussen op de 8K-resolutie. Begin dit jaar bracht LG al een 88-inch 8K-televisie uit in de vorm van de Z9-serie. In de toekomst moeten ook 65-inch en 77-inch formaten aan deze line-up toegevoegd worden. Volgens velen is 65-inch het minimale formaat om echt van de 8K-resolutie te genieten. Ga je voor kleiner dan zouden die extra pixels niet meer opvallen.

LG heeft begin dit jaar zijn oled tv line-up voor 2019 gepresenteerd. De Koreaanse fabrikant komt met een gloednieuwe 4K oled tv line-up, introduceert een oprolbare oled tv en heeft zijn eerste 88-inch 8K oled tv aan het publiek getoond.

  • Delen:

Reacties

  1. Luc
    24 april, 2019 om 20:20

    Ben zeer geïnteresseerd in het kleinere scherm en uiteraard de prijs.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.