Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bezitters Samsung Q900R 8K tv krijgen HDMI 2.1 upgrade

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2019, 15:43 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft begin dit jaar de nieuwe Q950R 8K-televisies met HDMI 2.1 gepresenteerd, maar bezitters van de vijf maanden eerder gelanceerde Q900R-serie moeten het nog met HDMI 2.0 doen. Gelukkig komt Samsung met een oplossing voor bezitters van deze modellen, in de vorm van een gratis hardware-upgrade.

Samsung belooft een gratis hardware-upgrade beschikbaar te stellen voor bezitters van de Q900R-serie 8K-televisies. Hoe de upgrade precies vormgegeven zal worden is nog niet duidelijk, maar wel laat Samsung weten het alleen op verzoek van de klant te doen en de upgrades vanaf het einde van het tweede kwartaal te gaan uitvoeren.

Bezitters van de Q900R-serie 8K-televisies hebben als één van de eersten een 8K-televisie in huis maar kunnen geen 8K-materiaal via HDMI naar de televisie versturen aangezien One Connect Box over HDMI 2.0a-poorten beschikt die over een lagere bandbreedte beschikken. 8K-materiaal kan dan alleen via streaming of USB weergegeven worden. Met een hardware-upgrade wordt dit dus op verzoek aangepast en krijgen klanten een One Connect Box met HDMI 2.1-poorten en HDMI 2.1 gecertificeerde chips.

De nieuwe Q950R-serie 8K-televisies, die afgelopen maand gepresenteerd werden, beschikken vanuit de doos over HDMI 2.1. Deze serie komt in formaten van 65-inch tot 98-inch.

Lees ook onze review van de Samsung Q900R-serie 8K tv.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.