Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple TV Plus en TV Channels: de videodienst van Apple

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2019, 19:39 CategorieStreamingdiensten

Apple heeft tijdens een evenement in Cupertino eindelijk zijn eigen videodienst aangekondigd. De fabrikant van de Apple TV en iOS-apparaten komt met Apple TV Plus en Apple TV Channels.

Apple’s plannen voor het streamen van video bestaan uit twee onderdelen; eigen content in de vorm van Apple TV Plus en content van andere partijen in de vorm van Apple TV Channels.

Apple TV Plus

Op het ‘kanaal’ van Apple zelf vind je films, documentaires, tv shows en series die door Apple zelf ontwikkeld zijn. Een voorbeeld hiervan is The Morning Show, een show van Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Ook Oprah gaat een samenwerking met Apple aan en zal diverse shows op het platform uitbrengen. Regisseur en producent Steven Spielberg gaat een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van diverse formats. Naar verwachting geeft Apple dit jaar nog 2 miljard dollar uit aan de ontwikkeling van eigen content. Hiermee wil het bedrijf de concurrentie aangaan met diensten als Netflix en Hulu.

Apple TV Plus is te gebruiken via de Apple TV-app. De app doet aanbevelingen op maat voor tv-series en films van meer dan 150 streamingdiensten zoals Amazon Prime en Hulu, en van betaalzenders zoals Canal+, Charter Spectrum, DIRECTV NOW en PlayStation Vue.  Ook de honderdduizenden films en tv-series die je momenteel in de iTunes Store kunt huren of kopen, verhuizen naar de Apple TV-app.

De Apple TV-app is opnieuw ontworpen met een nieuwe menubalk bovenin de app. De app moet op korte termijn ook naar de Mac komen, en daarnaast wordt er een TV-app uitgebracht voor smart tv’s van Samsung. Later moet diezelfde app ook beschikbaar komen op de Amazon Fire TV en smart tv’s van Sony, LG, Vizio en andere merken.

Alle content van de dienst is offline en online te bekijken, net zoals bij Netflix het geval is. Je kunt dus altijd alle content downloaden, waarschijnlijk tijdelijk. Alles is on-demand (wanneer je wilt) en zonder advertenties te bekijken. Over de beeldkwaliteit en ondersteunde audioformaten is nog niet gesproken, maar Apple belooft de hoogste video- en audiokwaliteit. Op afbeeldingen zijn in ieder geval films met 4K en HDR te zien.

De dienst wordt in de herfst van 2019 uitgebracht, waaronder ook in Nederland en België. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Apple TV Channels

Apple TV Channels zijn ‘kanalen’, of eigenlijk portals, van derde partijen. Onder meer CBS, HBO, Showtime, Viacom en Starz krijgen hun eigen TV Channel op het platform. In de vernieuwde Apple TV-app biedt Apple bundels van deze netwerken tegen een betaling aan. Vooralsnog moeten voor elke dienst los betaald worden en kun je geen abonnement op alle netwerken nemen. TV Channels is vooralsnog gericht op de Amerikaanse markt en maakt het voor consumenten dus mogelijk om zelf een tv-pakket samen te stellen in plaats van een algemeen abonnement bij een provider af te nemen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.