Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple TV+ en Apple TV-app: alles dat je moet weten over de nieuwe dienst

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2019, 11:45 CategorieTips en adviezen

Apple heeft deze week dan eindelijk zijn eigen videodienst gepresenteerd. De dienst krijgt de naam Apple TV+ mee en zal in de herfst van 2019 naar Nederland en België komen. In dit artikel vertellen we je alles dat je moet weten over de nieuwe videostreamingdienst van Apple.

Wat is Apple TV+?

Apple’s plannen voor het streamen van video bestaat uit twee onderdelen; eigen content in de vorm van Apple TV+ en content van andere partijen in de vorm van Apple TV Channels. De TV Channels zijn eigenlijk bundels (of kanalen) met content van andere aanbieders. Dit kunnen letterlijk tv-zenders zijn maar het kunnen ook streamingdiensten zijn. Voor de VS zal het aanbod van TV Channels direct groot zijn, met onder meer Showtime, CBS, Comedy Central, MTV, HBO en Hulu. Als gebruiker kun je hier zelf een selectie in maken en betaal je alleen voor de kanalen die jij wilt bekijken. Apple TV+ staat voor de content van Apple zelf, dus films, series, documentaires en tv shows die door de Amerikaanse fabrikant ontwikkeld zijn en verspreid worden. Op deze dienst kun je een abonnement afnemen, waarna je toegang hebt tot alle content. Er komt een volledig vernieuwde TV-app, die naar iOS, Apple TV, macOS en apparaten van andere merken komt. Hierin worden televisiezenders, series, shows en films verzameld.

Om het iets duidelijker te maken; Apple TV+ is de dienst waarop content van Apple zelf verschijnt, Apple TV Channels zijn kanalen met content van derde partijen, de Apple TV-app is de app waarin al deze content (en de content van iTunes) is ondergebracht, en de Apple TV is de mediaspeler van het bedrijf en één van de apparaten waarop de app gebruikt kan worden.

Het aanbod

Op het ‘kanaal’ van Apple zelf, Apple TV+, vind je films, documentaires, tv shows en series die door Apple zelf ontwikkeld zijn. Een voorbeeld hiervan is The Morning Show, een show van Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Ook Oprah gaat een samenwerking met Apple aan en zal diverse shows op het platform uitbrengen. Regisseur en producent Steven Spielberg gaat een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van diverse formats. Daarnaast kunnen we unieke content van onder meer Reese Witherspoon, Octavia Spencer, J.J. Abrams, Jason Momoa, M. Night Shyamalan, en Jon M. Chu verwachten. Naar verwachting geeft Apple dit jaar nog 2 miljard dollar uit aan de ontwikkeling van eigen content. Hiermee wil het bedrijf de concurrentie aangaan met diensten als Netflix en Hulu.

Apple zet dus vooral in op zelf ontwikkelde content en wijkt daarmee af van de strategie van onder meer Netflix. Apple zet innen Apple TV+ niet in op films of series van andere partijen, zoals Netflix dat wel doet. Daar tegenover staat dat Apple gebruikers wel toegang wil geven tot series en films van derden, maar dat doet het bedrijf door complete zenders en diensten, waaronder HBO en Hulu, in de TV-app te integreren. Wanneer gebruikers deze diensten of zenders via de TV-app gebruiken – zich erop abonneren – dan krijgt Apple een stukje van de taart. Apple wil dan ook dat de TV-app gebruikers het grootst mogelijke aanbod van films, series, shows en documentaires biedt.

De app doet aanbevelingen op maat voor tv-series en films van meer dan 150 streamingdiensten zoals Amazon Prime en Hulu, en van betaalzenders zoals Canal+, Charter Spectrum, DIRECTV NOW en PlayStation Vue.  Ook de honderdduizenden films en tv-series die je momenteel in de iTunes Store kunt huren of kopen, verhuizen naar de Apple TV-app.

De Apple TV-app

Om het complete aanbod één centrale plek te geven wordt de Apple TV-app compleet vernieuwd. De app krijgt een nieuwe menubalk en zal, net als de App Store, uit verschillende secties bestaan. Onder meer films en series krijgen hun eigen sectie, maar ook zal er een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen de Apple TV Channels en Apple TV+.

Het doel van Apple is om al jouw favoriete content op één plek onder te brengen, zonder dat je van app naar app moet gaan. Content van tv-zenders en andere streamingdiensten moet dus ook in de app naar voren komen. Zo kun je een serie van HBO gewoon via de Apple TV-app kijken. Dit geldt echter niet voor alle diensten. Zo heeft Hulu al aangegeven hun content wel te tonen via de Apple TV-app maar om het te bekijken moet je nog altijd naar de Hulu-app. Netflix heeft al aangegeven niet mee te spelen met Apple. De content van diensten en zenders die wel gekoppeld zijn met de app zal ook middels aanraders aan jou als gebruiker getoond worden, natuurlijk gebaseerd op jouw eigen voorkeuren en wensen.

De vernieuwde Apple TV-app komt beschikbaar in meer dan 100 landen, met voor elk land een eigen aanbod aan diensten en zenders. De app zal ook naar Nederland en België komen, maar welke diensten er in onze landen aan de app gekoppeld worden is vooralsnog onduidelijk. De nieuwe app zal beschikbaar zijn voor iOS-apparaten, de Mac en de Apple TV. Ook komt de app naar producten van andere fabrikanten, waaronder tv’s van Samsung, Sony en LG, en mediaspelers van Amazon en Roku.

En hoe zit het dan met Windows en Android? Vooralsnog laat Apple niks weten over deze platformen en een Apple TV-app voor deze platformen lijkt dan ook nog ver weg. Wil Apple een groot publiek bereiken dan zal er op termijn toch een app voor Android en Windows verschijnen. Overigens kan Apple TV+ ook niet via de browser bekeken worden. Je hebt dus per se de Apple TV-app nodig. De app zelf is gratis te installeren en gebruiken, maar voor Apple TV+ en de TV Channels moet betaald worden.

Beeld- en audiokwaliteit

Alle content die je in de Apple TV-app vindt offline en online te bekijken, net zoals bij Netflix het geval is. Je kunt dus altijd alle content downloaden, waarschijnlijk tijdelijk. Alles is on-demand (wanneer je wilt) en zonder advertenties te bekijken. Over de beeldkwaliteit en ondersteunde audioformaten is nog niet gesproken, maar Apple belooft de hoogste video- en audiokwaliteit. Op afbeeldingen zijn in ieder geval films met 4K en HDR te zien.

De prijs

De dienst wordt in de herfst van 2019 uitgebracht, waaronder ook in Nederland en België. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Video

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  26 maart, 2019 om 17:39

  We gaan het zien Apple aanhangers zullen wel klant worden. Ik zie wel wan n eer de app op mijn LG OLED gaat werken. Ben nog niet zo blij met al die abonnementen. Dat zie ik als een grote hapering in deze streaming diensten.

 2. Aw
  27 maart, 2019 om 14:18

  Om apple tv+te ontvangen , ben je daar dan ook een apple tv HD kastje nodig ? Die ongeveer 159,- gaat kosten ??

  • Martijn Chel
   27 maart, 2019 om 14:19

   Nee, zoals het er staat; je hebt alleen de app nodig. De app is te installeren op o.a. de Apple TV.

   • Aw
    27 maart, 2019 om 15:09

    Oke, maar als je geen smart tv hebt waar de apps op staan ?
    Groet
    Aw

   • Martijn Chel
    27 maart, 2019 om 15:10

    Een Mac of een IOS-apparaat, of een Apple TV.

  • Bert
   28 januari, 2020 om 13:38

   Klopt, tenzij u een moderne tv hebt waarop je de Apple tv app kan krijgen.

 3. Peter
  14 mei, 2019 om 13:09

  Dus je moet eerst een dure Appel-ding kopen…hmmm…ik pas!

 4. Anna
  26 augustus, 2019 om 13:12

  Als je dat dure ding aftrekt van de prijs van een nieuwe smart TV die de Apple app al heeft of kan donloaden bij Apple Store, kom je (veel) goedkoper uit dan je denkt 😉

 5. Bert
  30 november, 2019 om 22:31

  Ik worstel nu met een aantal dingen.
  1. Ik kan niet streamen van vanaf Apple TV app op mijn iPad naar de tv omdat de Chromecast teken niet zichtbaar is.
  2. Kan niet de app vinden op mijn Philips Android tv omdat de app niet voorhanden is.
  3. Duur kastje kopen om Apple TV af te spelen op tv begin ik niet aan.

 6. Kordaat
  03 december, 2019 om 19:01

  Apple TV+ is een aanfluiting er zijn op dit moment nog AAR 6 films series te kijken en in het overzicht zie je niet het onderscheid tussen + of niet, kortom continu aanbiedingen om films te huren of inderdaad lid te worden van een andere provider voor minimaal 5 euro per maand, 1 maand gratis lidmaatschap daarna 6,99 geloof ik, voor wat. Er moet snel fatsoenlijke content komen wil dit interessant zijn.

 7. Heinz F.
  28 januari, 2020 om 13:35

  WAARDELOOS!!! je neemt een abonnement op Apple TV, betaald ook per maand voor dat abonnement en moet vervolgens voor de meeste films ook weer betalen om ze te zien omdat Apple daar de rechten niet van heeft! En dan heb je ook nog een prijzige Apple mediaspeler nodig om de handel op je tv te kunnen zien. Pleur toch op! Betalen dus om een film te zien waarvoor je nog een keer betaalt!

  • Alain Janssens
   27 april, 2020 om 16:34

   Ja begrijp het ook niet goed. Ik heb een décoder. Betaal idd 4,99 maar voor alles moet je bijbetalen. Een paar series zijn gratis maar staat niet in verhoudingvtot de prijs.

 8. Bert de J
  28 januari, 2020 om 16:28

  Het is ook belachelijk.
  Ik snap niet dat ze zeggen dat Netflix en Videoland concurrentie hebben omdat Apple ook iets gaat beginnen.
  Zo kan ik ook goedkoop zijn, 5 Euro per maand betalen en vervolgens zijn de meeste films koop en huur.
  Vreselijk kapsones merk, bij kritiek krijg je niet eens antwoord.
  Ik zal ook nooit een iPhone kopen, Samsung veel betere klantenservice en ze gaan in discussie met je als ietsje niet zint op een positieve manier.

 9. Linda
  03 februari, 2020 om 13:45

  Ik heb de Apple TV app aageschaft om een film te kopen en te downloaden moet ik nu abonnements kosten hiervoor betalen of is het alleen met kosten als je de Apple TV+ aanschaaf. Is niet helemaal duidelijk.

  • Anita
   23 april, 2020 om 8:16

   Hallo Linda.

   Hoe heb jij die app aangeschaft ?

   Gr Anita

 10. Miranda
  23 maart, 2020 om 21:00

  Ik heb via tele 2 bij mijn nieuwe abonnement Apple TV+ ontvangen. Echt geen idee wat het zou zijn eigenlijk maar ik dacht net zoiets als Netflix en Videoland.
  Nou blijft dat ik toch overal voor moet betalen… als ik deze reacties lees klopt dat ook. Wat krijg je dan eigenlijk voor dat abonnement? Hoop dat iemand mij dat kan vertellen want Tele 2 weet niet wat ze gratis weggeven….

 11. Anita
  23 april, 2020 om 8:14

  Ik wil een Philips ambilight smart tv kopen waar een Apple TV app op zit … bestaan die ? Is dat mogelijk ? Of kan op elke smart tv een Apple TV app op geïnstalleerd worden ?

  Ik wil graag mijn eigen filmpjes van mijn iphone op de smart tv kunnen bekijken !

  Wie kan mij duidelijkheid geven !

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.