Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple TV 4 heet voortaan de Apple TV HD

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2019, 12:09 CategorieMediaspelers

Apple heeft gisteravond de nieuwe dienst Apple TV+ aangekondigd, maar er is nog een andere kleine wijziging doorgevoerd. De Apple TV 4 heeft namelijk een nieuwe naam gekregen. Deze mediaspeler heet vanaf nu de Apple TV HD.

Er is helemaal niks nieuw aan de Apple TV HD, afgezien van de naam. Het gaat nog steeds om dezelfde, in 2015 gelanceerde Apple TV mediaspeler die een maximale resolutie van 1080p (vandaar de naam HD) heeft. Het apparaat kan gekocht worden voor 159 euro, wat ook nog steeds dezelfde prijs is.

De reden dat Apple de naam aanpast is simpelweg dat het model nu makkelijker te onderscheiden is van zijn opvolger. De Apple TV 4 stond als Apple TV in de Store en dat riep blijkbaar wat verwarring op. Nu is het duidelijk dat de HD-versie ook ‘HD’ in de naam heeft en dat de 4K-versie ‘4K’ in de naam heeft. De HD-versie heeft een 1080p-resolutie, terwijl de 4K-versie een 2160p (4K) resolutie heeft.

Je hebt nu de keuze uit drie verschillende modellen in de Apple Store.

  • 32GB Apple TV HD: 159 euro
  • 32GB Apple TV 4K: 199 euro
  • 64GB Apple TV 4K: 219 euro

De net aangekondigde Apple TV+ video streamingdienst is op al deze mediaspelers te gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.