Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Videodienst van Apple lanceert zonder Netflix en HBO’

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2019, 9:36 CategorieStreamingdiensten

Zoals het er nu naar uitziet zal de aankomende videodienst van Apple worden gelanceerd zonder Netflix en HBO aan boord. Daarnaast is het onduidelijk wanneer de dienst precies wordt gelanceerd: dit kan zowel in maart als april gaan gebeuren.

Videodienst van Apple op komst

Apple is voornemens een videodienst te lanceren die verschillende zenders en diensten in één pakket moet aanbieden. Ook mogen abonnees rekenen op unieke content die wordt gemaakt door het bedrijf uit Cupertino. Als we de meest recente geruchten mogen geloven dan zijn Netflix en HBO in elk geval geen onderdeel van het pakket, schrijft CNBC. Sommige titels die het bedrijf zelf zal maken zouden bovendien gratis worden aangeboden aan eigenaars van Apple-producten, zoals bijvoorbeeld de mediaspeler, schreef CNBC al eerder.

Het grote voordeel van dit pakket, dat aanvankelijk allesomvattend zou moeten zijn, is het gemak dat gebruikers zouden gaan ervaren wanneer ze een specifieke film of serie zoeken. Als alle belangrijke zenders en diensten in het pakket kunnen worden aangeboden, hoef je ook niet meer per se op een andere plek te zoeken. De reden dat bijvoorbeeld Netflix en HBO nog niet akkoord gaan met de plannen van Apple, heeft te maken met de uitvoering: mensen zouden straks moeten inloggen in de TV-app en verder verandert er weinig.

Die TV-app zou dus weinig nieuwe dingen aanbieden, waardoor er eigenlijk geen reden is om niet gewoon naar de app van de dienst in kwestie te gaan. Wel is het zo dat die TV-applicatie op alle iPhones en iPads wordt geïnstalleerd, waardoor er een groot potentieel bereik is. En ook hier draait het om geld: het bedrijf uit Cupertino zou zenders en diensten om een groter aandeel vragen wanneer ze zich zouden aanmelden via de TV-app. In plaats van vijftien procent, zou Apple in dit geval dertig procent willen opeisen van de omzet.

Wanneer de dienst precies wordt aangekondigd, is op moment van schrijven onduidelijk. Bloomberg schrijft dat dit in april moet gebeuren, terwijl CNBC het over 25 maart heeft. Eerder deze week meldde Buzzfeed al dat het evenement, dat in het teken staat van diensten, in maart zou plaatsvinden. Ondertussen meldt ook Reuters dat het evenement in april gaat plaatsvinden. Dan hebben we ook nog The Hollywood Reporter, die op basis van eigen bronnen meldt dat het Apple-evenement staat ingepland voor eind maart.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.