Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel x Rosenthal limited edition luidsprekersysteem van porselein

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2019, 11:25 CategorieLuidsprekers

De twee Duitse merken Teufel Audio en Rosenthal hebben de krachten gebundeld en introduceren ’s werelds eerste streamingluidspreker gemaakt van Rosenthal porselein. Hoewel je bij een high-end audiosysteem bepaald niet direct aan porselein denkt, moet de dichtheid en de geluidstrillingen van het materiaal volgens de fabrikanten zorgen voor uiterst precieze luidsprekers.

“Porselein is zeer veelzijdig en combineert esthetiek met perfect geluid. Dat komt door de zijdeachtige, matte oppervlakken en de hoge materiaaldichtheid”, legt Robert Suk, hoofd van Creative Center van Rosenthal GmbH, uit. 

”Door de samenwerking met Rosenthal hebben we een ​​luidspreker kunnen ontwikkelen die in alle opzichten uniek is en voldoet aan de hoogste geluids- en ontwerpstandaarden,” voegt Sascha Mallah, Managing Director van Teufel, toe. Het design van de luidspreker is gebaseerd op de akoestische eigenschappen van de ronde vorm, die storende geluidsreflecties uitsluit. Het doet ons overigens vooral denken aan een grote variant van Apple’s bekende oordopjes, en ook de fraaie versterker had zo in Cupertino ontworpen kunnen zijn.

Teufel x Rosenthal luidsprekersysteem

Het limited edition Teufel x Rosenthal audiosysteem, waar slechts 500 sets van gemaakt worden, bestaat uit twee porseleinen speakers en een versterker met een vermogen van 160 Watt. De luidspreker kan met de Teufel-app worden bediend of met de knoppen op de versterker. De luidsprekers en het bedieningscentrum worden verbonden door twee met stof ommantelde kabels. De high-end coaxiale driver in de luidsprekers moet zorgen voor een evenwichtig en natuurgetrouw geluid met een nauwkeurige plaatsing van alle instrumenten en stemmen.

Teufel x Rosenthal is compatibel met alle Teufel- en Raumfeld-multiroomstreamingluidsprekers. Muziek kan draadloos worden afgespeeld via de Teufel-app en de geïntegreerde streamingservices Tidal, Napster, SoundCloud en TuneIn, via bluetooth of Spotify Connect. Bovendien is er een line-in ingang beschikbaar waarmee elke audiobron kan worden verbonden.

Prijs en beschikbaarheid

Teufel x Rosenthal is in een oplage van vijfhonderd sets geproduceerd. De set is verkrijgbaar voor 3.990 euro in alle Teufel-winkels, bij een select aantal Rosenthal-dealers en op www.teufelaudio.nl. De set bestaat uit twee porseleinen luidsprekers, een versterker met porseleinen behuizing, statieven en aansluitkabels.

 • Delen:

Reacties

 1. Ferdy
  16 november, 2019 om 16:28

  Deze review / test?!!! is echt ongeloofwaardig daar de tekst op elke site exact hetzelfde is. Begrijp ook niet waarom het onmogelijk is om er bijvoorbeeld de Kef KF92 Subwoofer bij toe te voegen. 65 Hz is echt te weinig. Waarom ’n beperkt aantal?!!! als de weergave echt aan DE audiofiel norm voldoet dan worden er op z’n minst 5000 aangeschaft. Het zijn passieve luidsprekers, waarom mag je er geen Bryston 4B3 versterker gebruiken

  • Martijn Chel
   17 november, 2019 om 14:35

   Wie zegt dat het hier om een review/test gaat dan? Volgens mij lees je niet helemaal goed. Dit is nieuws, op basis van een persbericht dat dit naar meerdere partijen gestuurd wordt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.