Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify maakt winst en investeert meer in podcasts

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2019, 14:04 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft bekendgemaakt dat het bedrijf het vorige kwartaal met winst heeft afgesloten. Ook wordt er meer in podcasts geïnvesteerd. Podcastmakers krijgen meer ruimte en mogelijkheden doordat de muziekstreamingdienst twee bedrijven heeft overgenomen.

Het gaat goed met Spotify

Spotify zet grote stappen om ervoor te zorgen dat het de grootste muziekstreamingdienst van dit moment blijft. Zo heeft de dienst Gimlet Media overgenomen, een podcastnetwerk waar onder meer StartUp, Reply All, Crimetown en The Pitch onder vallen. Daarnaast wordt Anchor overgenomen, waardoor podcastmakers kunnen worden geholpen met het opnemen, publiceren en beheren van hun luisterproducten. Op moment van schrijven zijn er nog geen details bekend over de deals die zijn gesloten.

In het vierde financiële kwartaal van het bedrijf heeft Spotify in totaal 207 miljoen actieve luisteraars naar zich toe kunnen trekken (hiervoor was dit 191 miljoen). Het aantal betalende klanten is van 87 miljoen naar 96 miljoen gestegen, terwijl ‘gratis’ klanten van 109 naar 116 miljoen zijn gestegen. Daardoor heeft het bedrijf een omzet kunnen maken van ongeveer 1,5 miljard euro. Voor de eerste keer is er ook een kwartaalwinst in de boeken opgeschreven, namelijk van 94 miljoen (een jaar eerder was dit nog 99 miljoen in de min).

Spotify laat weten dat die winst te danken is aan de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt, door de dienst aan te bieden in dertien landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Verder gaat het bedrijf nog meer investeren door andere bedrijven over te nemen. De verwachting is dat daar een slordige 400 tot 500 miljoen dollar naartoe gaat in 2019. Dit geldt voor de podcastsectie: er komen originele shows aan, maar er wordt ook geïnvesteerd in bestaande projecten. Hierdoor is de verwachting dat de dienst voorlopig nog blijft groeien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.