Samsung stopt met productie en verkoop Ultra HD Blu-ray spelers

16 februari 2019 1 Minuut 10 Reacties
samsung-m9500

Het tijdperk van Ultra HD Blu-ray spelers met het logo van Samsung erop lijkt voorbij. De Koreaanse fabrikant heeft inmiddels bevestigd dat er geen nieuwe spelers meer op de markt zullen verschijnen.

Tijdens CES 2019 toonde Samsung geen nieuwe Blu-ray spelers en ook deze week tijdens de Europese av-presentatie werd met geen woord over de spelers gerept. Er gingen dan ook al geruchten dat Samsung zou stoppen met de verkoop van Ultra HD Blu-ray spelers en tegenover Forbes bevestigen diverse bronnen deze geruchten nu ook.

Een reden voor het terugtrekken uit de markt voor (Ultra HD) Blu-ray spelers wordt niet gegeven, maar we kunnen allemaal zien dat deze markt een nichemarkt aan het worden is. Steeds meer mensen maken gebruik van streamingdiensten waardoor het marktaandeel van de fysieke schijfjes slinkt. Het aantal spelers in deze markt is te groot en het aandeel van Samsung te klein om het nog rendabel te houden. Onder meer Panasonic, Pioneer, LG en Sony maken nog (Ultra HD) Blu-ray spelers.

De markt voor spelers zal dus verder verkleinen, nadat eerder Oppo al aangaf te stoppen met de productie. Pioneer gaf echter snel aan dit gat te willen opvullen en heeft inmiddels twee premium modellen in het assortiment. Ook Panasonic heeft met de DP-UB9004 een high-end blu-ray speler op de markt. Voor Samsung geldt dat de UBD-M9500 het laatste model is dat het leven heeft gezien.

Wil je weten welke av-producten Samsung dit jaar op de markt brengt? Lees dan verder in het 2019 home cinema overzicht.

Reacties (10)