Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook streamingdienst Tidal laat je nu artiesten blokkeren

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2019, 9:14 CategorieStreamingdiensten

De muziekstreamingdienst Tidal stelt gebruikers in staat specifieke artiesten te blokkeren middels een onlangs toegevoegde knop. Je kunt er ook voor kiezen bepaalde nummers te blokkeren. Allebei de acties zijn ook ongedaan te maken, mocht je je bedenken.

Tidal laat gebruikers artiesten blokkeren

Abonnees van de muziekstreamingdienst Tidal kunnen voortaan artiesten blokkeren die ze niet meer willen horen. Daarmee volgt de dienst concurrent Spotify in de voetsporen. Wanneer je artiesten of zelfs specifieke nummers blokkeert, dan kom je die niet meer tegen wanneer je naar de muziek in je My Mix-afspeellijst luistert. Datzelfde geldt voor wanneer je een nummerradio besluit te luisteren. Wil je de selecties ongedaan maken, dan kun je dat doen door in de instellingen van de muziekstreamingdienst je nieuwe voorkeur aan te geven.

Dat Tidal nu ook gebruikers in staat stelt nummers en artiesten te blokkeren is natuurlijk goed nieuws, om dezelfde reden die destijds ook bij Spotify kon worden gegeven. Het voorkomt dat je constant geconfronteerd wordt met nummers of artiesten die je eigenlijk helemaal niet tof vindt en het stelt je in staat om muziek te negeren vanuit ethische overwegingen, bijvoorbeeld. Zo hoeven bedrijven uiteindelijk niet voor je te bepalen of je naar een controversiële artiest luistert of niet. Andere muziekstreamingdiensten gaan nu mogelijk volgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.