Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Focal Sphear Wireless: betaalbare draadloze versie van beproefd concept

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2019, 13:13 CategorieNieuws

Het Franse Focal heeft een draadloze versie van zijn in-ear Sphear aangekondigd. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth met ondersteuning van aptX. De accu heeft een capaciteit voor circa acht uur muziekplezier. De koper kan kiezen uit de kleuren zwart, blauw, paars en olijfgroen.

Na de bekabelde Sphear S brengt Focal nu de draadloze versie genaamd Sphear Wireless. Opvallend, de Bluetooth-versie kost minder dan de bekabelde versie. Linker en rechter oordoppen, bedieningspaneel met microfoon en het batterijcompartiment zijn verbonden door een kabel. De batterij moet ongeveer acht uur meegaan. Een bijgeleverde clip fixeert hem tijdens het joggen. Op verzoek kan een loudness-modus worden ingeschakeld. Muziek komt binnen via bluetooth, eventueel met ondersteuning van aptX.. Drie paar siliconen en memory foam pasvormen zijn inbegrepen, evenals een usb-oplaadkabel en een etui.

Er zijn al enige tijd draadloze in-ears van diverse merken op de markt waar geen enkele kabel meer aan te pas komt. In dat geval bevinden versterkers, verbindingselektronica en accu’s zich in dezelfde behuizing als de drivers. Door de elektronica te scheiden van de drivers kunnen de oordoppen doorgaans wat lichter worden uitgevoerd en is meestal ook een langere accuduur mogelijk. De ontwikkelaars hebben ook meer vrijheid bij het optimaliseren van de drivers.

In de Sphear Wireless is volgens Focal een geavanceerde driver geplaatst genaamd Electro Dynamic Sandwich Diaphgragm Driver met Mylar en Polyurehtan membraan dat een frequentiebereik levert van 15 Hz tot 22 kHz. Bovendien wordt hier een basreflexconstructie gebruikt, zodat over een breed frequentiebereik een natuurlijk, dynamisch geluid met gedetailleerde hoge en rijke bassen kan worden gerealiseerd.

Focal Sphear Wireless: prijs en leveringsinformatie

De in-ears zijn nu verkrijgbaar in zwart, blauw, paars en olijfgroen. De prijs is 99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.