Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Venom is de eerste bioscoopfilm in IMAX Enhanced

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2019, 1:23 CategorieFilms

De laatste tijd hebben we het vaak over IMAX Enhanced, een nieuw certificaat waarmee het optimale uit beeld en audio voor de thuisbioscoop gehaald moet worden. Inmiddels is ook de eerste IMAX Enhanced bioscoopfilm bekendgemaakt; Venom.

Afgelopen september kondigden IMAX en DTS het nieuwe IMAX Enhanced certificaat aan voor audio- en videoproducten. Producten met dit certificaat moeten volgens beide partijen de beste av-ervaring in de woonkamer bieden. Onder meer Sony, Arcam, Sound United (Marantz en Denon), Sony Pictures en Paramount Pictures bieden ondersteuning voor het certificaat.

Simpel gezegd is IMAX Enhanced een certificaat wat je als maker van content of maker van hardware op je product kunt plakken, mits je voldoet aan diverse eisen. Een van de eisen voor hardware is een speciale IMAX-modus, terwijl 4K HDR-films en -series geoptimaliseerd moeten zijn wat audio en beeld betreft. De speciale modus is te vinden op tv’s en audio-apparatuur, en is geoptimaliseerd om digitaal geremasterde content weer te geven zoals de filmmaker het bedoeld heeft.

Afgelopen oktober werden ook de eerste Ultra HD Blu-ray discs met HDR10+ en IMAX Enhanced aangekondigd. Het gaat om A Beautiful Planet en Journey to the South Pacific, twee natuurdocumentaires. IMAX Enhanced content kan afgespeeld worden op apparatuur die niet gecertificeerd is, maar ziet er volgens het bedrijf dan niet optimaal uit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.