Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Trinnov Audio gaat DTS:X Pro technologie ondersteunen

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2019, 17:35 CategorieSoftware

Trinnov Audio laat deze week weten een samenwerking met DTS aan te zijn gegaan, met als resultaat dat de serie high-end Altitude surroundprocessors de eerste producten zijn die voorzien worden van de DTS:X Pro-technologie.

DTS:X kennen we inmiddels allemaal wel als één van de twee meestgebruikte standaarden voor object-based audio. Dit is surround-audio waarbij audio-objecten zich vrij door de ruimte kunnen bewegen. De soundtrack en de surroundprocessor zorgen hierbij voor de perfecte plaatsing in de 3D-ruimte.

In high-end commerciële bioscopen kan DTS:X maximaal 64 unieke kanalen gebruiken voor een realistische surround-weergave, maar de versie voor de huiskamer was tot nu toe gebonden aan maximaal 11.1-kanalen. Trinnov’s Altitude zal de eerste serie surroundprocessors zijn die DTS:X Pro gaan ondersteunen. Dit betekent dat de processors tot maximaal 32 uniek gerenderde kanelen kunnen verwerken.

Trinnov has been collaborating with the DTS team since 2014, leading to a first public demo of a DTS:X 22.2 system at CES 2015 on an Altitude32 processor. Our software-based platform consistently enables us to release new formats before other high-end home cinema processors. In turn, our design allows us to offer the latest technologies to our customers at their earliest availability. This was the case with DTS:X, and having worked closely with DTS, we are now very satisfied to be able to introduce DTS:X Pro as their first licensee of this technology. This accomplishment is yet another example of our commitment to high spatial resolution.

Alle eigenaren van een Altitude-processor kunnen in 2019 een gratis update verwachten waarmee ondersteuning voor DTS:X Pro toegevoegd wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.