Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tidal geeft Android-gebruikers toegang tot ‘Master’-kwaliteitsopnamen

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2019, 16:16 CategorieStreamingdiensten

Muziekstreamingdienst Tidal heeft bekendgemaakt dat Android-gebruikers binnen nu en enkele dagen toegang krijgen tot ‘Master’-kwaliteitsopnamen. Dit geldt overigens alleen voor de mensen die de Android-app gebruiken en het hifi-abonnement hebben afgesloten. De update wordt vanaf nu uitgerold naar iedereen.

Master-opnamen van Tidal voor Android-gebruikers

Ben je iemand die een Android-apparaat gebruikt en een abonnement heeft op de hifi-versie van Tidal? Dan krijg je binnenkort toegang tot de ‘Master’-kwaliteitsopnamen van de muziekstreamingdienst. De nieuwste update voor de app introduceert namelijk de mqa-decoder, waardoor Android-gebruikers toegang krijgen tot dezelfde kwaliteit als gebruikers op een pc of Mac. Bovendien zal de kwaliteit tussen de verschillende versies van de app ook meteen gelijk zijn. Dit geldt voor online, maar ook voor offline opgeslagen muziek.

Dat gezegd hebbende hebben Android-gebruikers er lang op moeten wachten totdat deze functie beschikbaar wordt gesteld. Zo is het dus al mogelijk mqa-bestanden af te spelen op een desktop of Mac, maar ook op een iOS-apparaat. Daarnaast probeert Tidal zich te onderscheiden met het aanbieden van muziek in hoge kwaliteit, waardoor het een behoorlijke no-brainer is dat de optie beschikbaar wordt gesteld. De update met de mqa-decoder aan boord wordt vanaf vandaag uitgerold naar alle Android-gebruikers en abonnees van het hifi-abonnement.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.