Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify test functie voor het blokkeren van artiesten in iOS-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2019, 9:44 CategorieStreamingdiensten

Spotify is begonnen met het testen van een functie waarmee gebruikers bepaalde artiesten kunnen blokkeren. Zodoende verschijnen die artiesten niet meer in lijsten als Discover Weekly, Daily Mixes, zoekopdrachten en andere lijsten die worden beheerd door de streamingdienst.

Spotify test blokkeerfunctie in iOS-app

Muziekstreamingdienst Spotify test momenteel een functie in de iOS-app waarmee gebruikers kunnen aangeven welke artiesten ze niet meer hoeven te horen; ze kunnen die artiesten in kwestie dan blokkeren. Daardoor verschijnen de nummers van deze mensen niet meer in Discovery Weekly, Daily Mixes, zoekopdrachten en andere lijsten die worden beheerd door de populaire dienst. Volgens de website Thurott komt deze functie eraan in een toekomstige update en kunnen ook mensen op andere platformen de feature verwachten.

Wanneer je een artiest blokkeert, dan kun je helemaal geen muziek meer van die persoon of groep horen — ook niet wanneer je een nummer of cd handmatig selecteert. Het kan wel zijn dat je de artiest hoort op een track die is gemaakt met een andere artiest, maar voor de rest kom je de geblokkeerden nergens meer tegen. Je activeert de blokkade op de artiestenpagina, middels het menu. Vooralsnog is de functie voor een kleine groepen mensen binnen de iOS-app van Spotify beschikbaar; onduidelijk is wanneer iedereen er toegang tot krijgt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.