Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert UBP-X800M2 Ultra HD Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2019, 3:00 CategorieBlu-ray

Sony komt dit jaar met een nieuwe Ultra HD Blu-ray speler. Tijdens CES 2019 in Las Vegas heeft de Japanse fabrikant de UBP-X800M2 aangekondigd.

Sony UBP-X800M2 Ultra HD Blu-ray speler

De Sony UBP-X800M2 is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde UBP-X800. De speler kan overweg met cd’s, dvd’s, ca-cd’s, dvd audio, Blu-ray discs en Ultra HD Blu-ray discs. Het nieuwe model lijkt veel op zijn voorganger, maar belangrijk is dat het nieuwe model wél voorzien is van Dolby Vision. Daarnaast beschikt de speler over ondersteuning voor HDR10 en Hybrid Log Gamma (HLG).

Verder biedt de UBP-X800M2 ondersteuning voor hi-res audio (tot 192kHz/24-bit en DSD tot 11,2MHz) en DSEE HX verbetert volgens Sony de samplingfrequentie en de bitdiepte van het oorspronkelijke signaal. Dit moet leiden tot een natuurlijker geluid en een breder dynamisch bereik. Op het gebied van surround worden Dolby Atmos en DTS:X ondersteund. Dit model ondersteunt tevens streamingdiensten in 4K, waaronder Netflix, Amazon Prime Video en YouTube.

Overige specificaties zijn niet bekendgemaakt, maar we gaan er vanuit dat die grotendeels gelijk zijn aan zijn voorganger. Zo moet de speler met onder meer twee HDMI-uitgangen, WiFi, bluetooth en een usb-poort komen.

Prijs en beschikbaarheid

De UBP-X800M2 is vanaf mei 2019 verkrijgbaar in de Benelux voor 350 euro.

Lees ook onze Sony UBP-X800 review.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.