Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung vraagt patent aan voor oprolbare tv

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2019, 11:16 CategorieOled tv's

Volgens geruchten gaat LG tijdens de CES 2019 een oprolbare oled tv laten zien. Het bedrijf heeft al verschillende keren prototypes laten zien van ‘World’s First Rollable OLED TV’ en de verwachting is dat het dit jaar eindelijk moet gaan gebeuren. LG is echter niet het enige bedrijf dat werkt aan een oprolbare tv. Ook Samsung werkt aan een oprolbare tv, zoals blijkt uit een aangevraagd patent bij de USPTO (United States Patent and Trademark Office) dat in handen is van LetsGoDigital.

Het patent werd op 25 december gepubliceerd en toont het ontwerp dat Samsung in gedachten heeft. Hiermee zien we direct een groot verschil met het oprolbare scherm van LG. Waar deze laatste van onder naar boven rolt, daar wordt het scherm van Samsung vanuit het midden naar links en rechts uitgerold.

Display rolt vanuit het midden naar beide zijkanten

Vanuit de stevige voet loopt de behuizing recht omhoog. Helemaal opgerold heb je twee delen van de behuizing met beide een roller, die je vervolgens als een rolgordijn uit elkaar kunt rollen om het oprolbare display tevoorschijn te halen. Klaar met kijken? Je rolt beide delen weer in, zodat je een compacte standaard in de woonkamer hebt staan die je tevens gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Eventuele plannen voor de nabije toekomst van Samsung zijn nog niet bekend. LG komt waarschijnlijk dit jaar met de oprolbare oled tv. Meer informatie krijg je waarschijnlijk tijdens de CES 2019 begin januari. HomeCinema Magazine zal daar aanwezig zijn om verslag te doen van het laatste nieuws op het gebied van audio en video.

  • Delen:

Reacties

  1. Audiofreak1
    02 januari, 2019 om 12:59

    Heb het scherm al werkend gezien van LG. Werkt als een rolluik.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.