Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten


Robin Hood is de eerste UHD blu-ray-disc met Dolby Vision en HDR10+

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2019, 16:09 CategorieFilms

De nieuwe Robin Hood-film is de eerste UHD blu-ray die zowel Dolby Vision als HDR10+ zal ondersteunen. De eerste in zijn soort, dus. Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk uit Lionsgate dit voor elkaar heeft gekregen op één disc.

Robin Hood met Dolby Vision en HDR10+

Tot op heden zijn er een aantal films op UHD blu-ray-discs uitgebracht met ondersteuning voor Dolby Vision. Ook verschenen er een aantal documentaires met HDR10+ aan boord. Beide premium standaarden voor high definition zijn nog behoorlijk jong en wat dat betreft kan het nog alle kanten op gaan. Desondanks is het toch goed om te zien dat er ook filmdistributeurs zijn die films op UHD blu-ray-discs die beide formaten ondersteunen. De eerste film die met deze eer mag strijken is de nieuwe versie van Robin Hood.

Robin Hood is straks verkrijgbaar als pakket met de UHD-versie en normale blu-ray-versie, evenals een downloadcode. Hoe distributeur Lionsgate het voor elkaar heeft gekregen beide formaten op één disc te krijgen, is nog niet helemaal duidelijk. Dolby Vision op een UHD blu-ray-disc is in elk geval een extra laag vol informatie, dus dan kunnen we ons voorstellen dat HDR10+ dat ook is. Wellicht zien we in de toekomst dat meer distributeurs dit soort acties uithalen, dan hoeven we ons geen zorgen te maken over een hdr-oorlog.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  16 januari, 2019 om 19:28

  We gaan het zien ik heb een update voor mijn oppo 203 al binnen gehaald HDR 10.
  Alleen wacht ik nog met installatie op mijn speler tot hij over de OTA komt.
  Anders dan ga ik het gewoon proberen moet lukken de update.
  Vind het nog steeds netjes van oppo om dat hij niet meer word gemaakt.
  Blijft een top speler voor mij.

 2. Frans
  22 januari, 2019 om 20:48

  Ik heb de update voor mijn oppositie 203 er zelf op gezet nu wachten op film met hdr 10+.
  Lukt gemakkelijk de update van oppositie.
  Ben wel benieuwd naar hoe het er uit ziet op mijn oled.

  • Frans
   22 januari, 2019 om 20:49

   Moet oppo zijn niet oppositie.

  • Do
   26 januari, 2019 om 1:51

   Je weet wel dat hdr10 plus enkel voor samsung is en ik dacht panasonic. Heb zelf ook een oled c8 tv. Dus enkel hdr zal dan gewoon oplichten. Weet iemand overigens welke mediaplayers er dolby vision ondersteunen? Ik heb de himedia q10 pro, maar die support blijkbaar geen dolby vision terwijl dat wel op de doos stond.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.