Robin Hood is de eerste UHD blu-ray-disc met Dolby Vision en HDR10+

16 januari 2019 1 Minuut 6 Reacties
robin-hood-blu-ray

De nieuwe Robin Hood-film is de eerste UHD blu-ray die zowel Dolby Vision als HDR10+ zal ondersteunen. De eerste in zijn soort, dus. Het is vooralsnog niet helemaal duidelijk uit Lionsgate dit voor elkaar heeft gekregen op één disc.

Robin Hood met Dolby Vision en HDR10+

Tot op heden zijn er een aantal films op UHD blu-ray-discs uitgebracht met ondersteuning voor Dolby Vision. Ook verschenen er een aantal documentaires met HDR10+ aan boord. Beide premium standaarden voor high definition zijn nog behoorlijk jong en wat dat betreft kan het nog alle kanten op gaan. Desondanks is het toch goed om te zien dat er ook filmdistributeurs zijn die films op UHD blu-ray-discs die beide formaten ondersteunen. De eerste film die met deze eer mag strijken is de nieuwe versie van Robin Hood.

Robin Hood is straks verkrijgbaar als pakket met de UHD-versie en normale blu-ray-versie, evenals een downloadcode. Hoe distributeur Lionsgate het voor elkaar heeft gekregen beide formaten op één disc te krijgen, is nog niet helemaal duidelijk. Dolby Vision op een UHD blu-ray-disc is in elk geval een extra laag vol informatie, dus dan kunnen we ons voorstellen dat HDR10+ dat ook is. Wellicht zien we in de toekomst dat meer distributeurs dit soort acties uithalen, dan hoeven we ons geen zorgen te maken over een hdr-oorlog.

Reacties (6)