Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert VSX-534 slimline av-receiver met Dolby Atmos

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2019, 19:26 CategorieReceivers

Pioneer voegt deze week een nieuwe av-receivers aan het assortiment toe. Het gaat om de VSX-534, een 5.2-kanaals slimline av-receiver met ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X en MCACC kalibratie.

Pioneer VSX-534

Pioneer richt zich met de VSX534 op consumenten die een compacte en slanke av-receiver voor de thuisbioscoop zoeken maar niet veel willen inleveren op kwaliteit en mogelijkheden. Dit model biedt 5.2-kanaals versterking middels Pioneer’s Direct Energy Amplification. Het vermogen bedraagt 135 Watt (6 ohms, 1 kHz, THD 1.0%, 1-ch driven) per kanaal.

De receiver ondersteunt DTS:X en Dolby Atmos surroundformaten, maar aangezien de receiver een 5.2-kanaals variant is kun je maximaal een 3.2.2-kanaals Atmos-opstelling inrichting. Dolby Atmos Height Virtualizer en DTS Virtual:X zijn echter ook aan boord om zonder fysiek aanwezige Atmos-speakers (bijvoorbeeld in een 5.1-opstelling) een Atmos-effect te creëren. De nieuwe functie Dialogue Enhancement moet ervoor zorgen dat dialogen altijd verstaanbaar blijven.

Daarnaast beschikt de receiver over bluetooth voor het streamen van media, WiFi met DLNA, een on-screen display, 4K/60p doorgave, BT.2020-ondersteuning, HDCP 2.2 voor de HDMI-poorten en ondersteuning voor HDR in de vorm van HDR10, HLG en Dolby Vision. Pioneer’s MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration System) is aanwezig voor een nauwkeurige en automatische kalibratie, toegespitst op de ruimte waarin het systeem staat. Op de Zone B uitgang kun je een draadloze hoofdtelefoon aansluiten en alle bronnen van de receiver beluisteren.

De Pioneer VSX-534 moet vanaf eind februari te koop zijn voor een prijs van 379 euro. Er komt een zilveren en een zwarte variant op de markt.

  • Delen:

Reacties

  1. michel
    07 juni, 2019 om 19:53

    Ik heb 5 boxen en een subwoofer, 5.1 dus…
    Kan ik deze receiver dan kopen is t eigenlijk geen goede keuze dan?

    Beetje onhandig want snap er niks van zo

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.